Ukradenim golfom napravio udes: Podgoričanin mu pomogao da pobjegne?

Policajci su pokušali da zaustave ta vozila koja su se kretala u pravcu Podgorice, od kojih je jedno imalo samo jednu podgoričku registraciju, a drugo njemačke registarske oznake
60 pregleda 12 komentar(a)
lisice starija osoba, Foto: Shutterstock
lisice starija osoba, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.09.2018. 12:32h

Podgoričanin M.K. (31) uhapšen je zbog sumnje da je pomogao osobi koja je prethodno u Srbiji ukrala automobil. Kako je saopštila Uprava policije, uhapšenog je zaustavila policija i kotrolisala njegovo vozilo marke "VW Polo" kada su pored patrole velikom brzinom prošla dva golfa 5.

Policajci su pokušali da zaustave ta vozila koja su se kretala u pravcu Podgorice, od kojih je jedno imalo samo jednu podgoričku registraciju, a drugo njemačke registarske oznake.

"Policija je došla do saznanja da je jedno od ova dva vozila potom izazvalo saobraćajnu nezgodu, prilikom koje je vozač automobila pobjegao sa lica mjesta sa nepoznatom osobom koja je upravljala automobilom "VW Polo", a za koga je kasnije ustanovljeno da je M.K. koji je prethodno kontrolisan od strane službenika policijske patrole", saopšteno je iz Uprave policije.

Podgoričanin je uhapšen kada je po povratku iz Podgorice, zaustavljen na mjestu udesa.

"Drugo vozilo je ostavljeno u mjestu Lugovi, u blizini magistralnog puta i na njemu su se nalazile registarske oznake od pmv marke 'Zastava 101 Komfort', čija je važnost registracije istekla 2014. godine", navodi se u saopštenju.

Preko NCB Interpol Podgorica utvrđeno je Interpol Beograd traga za golfovima koji su ukradeni u Novom Pazaru 5. septembra i na njih postavljene registarske oznake drugih vozila.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu koji je naložio da se sva tri vozila, dva koja se potražuju i vozillo marke „VW Polo“ kojim je upravljao M.K, dovedu na parking prostor OB Kolašin i da se uradi kriminalističko – tehnički pregled ovih vozila i izuzimanje tragova iz njih. Policija traga za dva lica koja su upravljala vozilima "VW Golf V", a koja su dva automobila ukrala u Srbiji", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: