Uhapšene tri osobe: Oduzeti marihuana, kokain, heroin, ekstazi, digitalna vaga i mobilni telefoni

188 pregleda 0 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.09.2018. 12:10h

Službenici policije za borbu protiiv droge su sa policajcima iz Herceg Novog i Budve u tri slučaja pronašli i oduzeli marihuanu, kokain, heroin i sintetičke droge i tom prilikom su uhapsili tri osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok su protiv četiri osobe podnijete prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga, saopšteno je danas iz Uprave policije.

"Službenici Odsjeka su sa službencima CB Herceg Novi, kontrolom kod tri osobe pronašli 23 grama biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana kao i manju količinu praškaste materije tamne boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin. Pregledom uhapšene sobe zbog upravljana vozilom pod dejstvom alkohola pronašli su drobilicu za koju se sumnja da je koršćena za usitnjavanje droge jer su pronađeni tragovi biljne materije za koju se sumnja da je marihuana. Policija je protiv Z.P. (18) iz Cetinja, K.S. (32) iz Rusije, Č.P. (31) iz Dubrovnika koji je državljanin Crne Gore i Z.S. (25) iz Herceg Novog nadležnom sudiji podnijeli prekršajne prijave iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da su pretresom prostorija koje koristi G.N. (28) iz Danilovgrada pronađene i oduzete dvije pvc keseice sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain mase 5,4 grama, kutiju sa tragovima biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je marihuana, pet mobilnih telefona, digitalnu vagu za precizno mjerenje, kao i 200 eura za koje se sumnja da potiču od prodaje droge.

"Ova osoba je bila nedostupno službenicima policije iuhapšena je 4. septembra ove godine. O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici koji je naložio da mu se ova osoba privede uz krivičnu prijavu zbg postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", kazali su iz Uprave policije.

Navodi se i da su uhapšene i državnom tužiocu u VDT u Podgorici privedene još dvije osobe uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Pretresom stana koji koriste M.S. (21) iz Srbije i N.R. (32) iz Podgorice policajci su pronašli i oduzeli praškastu materiju za koju se sumnja da je sintetička droga ekstazi - 10 tableta, praškastu supstancu amfetamin težine 18 grama i biljnu materiju za koju se sumnja da je marihuana težine od oko jedan gram, kao i digitalnu vagu i pet mobilnih telefona. Oduzeta droga je upućena u Forenzički centar radi vještačenja", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: