Martinović zatvorio šesti Kotor Art

Šesti Međunarodni festival Kotor Art počeo je 27. juna i do 13. avgusta realizovano je 114 događaja kroz osam festivalskih segmenata
0 komentar(a)
Ratimir Martinović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ratimir Martinović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 15.08.2014. 12:31h

Međunarodni festival Kotor Art završen je nastupom istaknutog umjetnika i pijaniste, Ratimira Martinovića.

Martinović je i umjetnički direktor Don Brankovih dana muzike, sa Festivalskim orkestrom.

"Martinović je nastupio i kao dirigent izvodeći prvi Klavirski koncert u C-duru, Ludviga van Betovena, kao i Goldberg varijacije, u transkripciji za gudače M. Aleksića. Zbog visoke temperature, planirani ambijent Katedrale Svetog Tripuna, zamijenjen je manjom, ali uslovnijom, klimatizovanom, koncertnom dvoranom Crkve Svetog Duha", navodi se u saopštenju.

Šesti Međunarodni festival Kotor Art počeo je 27. juna i do 13. avgusta realizovano je 114 događaja kroz osam festivalskih segmenata: Festival pozorišta za djecu, Don Brankove dane muzike, Kotor ArTeatar, Festival klapa, Kotor APSS, Pisanje grada, Pjacu od filozofa i Sea Rock, kao novitet festivala.

"Cjelokupan program Kotor Art-a, ispratilo je blizu 15.000 posjetilaca. Uz turiste i prolaznike koji su djelimično ili u cijelosti pratili programe na otvorenom, ukupan broj gledalaca prelazi 40.000", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, izuzetnim kvalitetom programa, opštom idejom, ambijentom, visokim organizacionim standardima, Kotor Art već šestu godinu potpuno opravdava status festivala od posebnog značaja za kulturu Crne Gore kao i pokroviteljstvo UNESCO-a.

Šesti Kotor Art su finansirali Ministarstvo kulture i Opština Kotor sa 500.000 eura, kojim su pokriveni i programski i produkcioni troškovi Festivala.

"Direkcija Festivala izražava zadovoljstvo postignutim rezultatima i nivoom realizacije ovogodišnjeg programa, brojnošću publike i saradnjom sa partnerima i medijima“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: