Nastavljena istraga

Ubistvo Duška Jovanovića: Mogući svjedok saslušavan više od dva sata

"Moj iskaz snimljen je i kamerom. Rečeno mi je da ću najvjerovatnije dobiti status zaštićenog svjedoka"
23 komentar(a)
Duško Jovanović ubistvo, Foto: Savo Prelević
Duško Jovanović ubistvo, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.08.2014. 06:24h

Mogući zaštićeni svjedok u istrazi ubistva urednika “Dana” Duška Jovanovića, juče je saslušan u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

On je, nakon saslušanja, kazao “Vijestima” da je pred tužiteljkom duže od dva sata pričao o svojim saznanjima o ubistvu Jovanovića, ali i da je ispričao neke njemu poznate detalje koji su prethodili ubistvu.

“Duže od dva sata sam pričao u kancelariji tužilaštva. Moj iskaz snimljen je i kamerom. Rečeno mi je da se ne pojavljujem u javnost, jer ću najvjerovatnije dobiti status zaštićenog svjedoka”, kazao je on.

Informaciju da li će mogući zaštićeni svjedok dobiti taj status juče nije bilo moguće provjeriti u Višem državnom tužilaštvu.

V ša državna tužiteljka koja vodi istragu, Vesna Jovićević, juče nije odgovarala na pozive “Vijesti”.

Na pozive “Vijesti” nije odgovarao ni v.d. vrhovnog državnog tužioca Veselin Vučković.

“Vijestima” je iz te institucije ranije rečeno, da tužilaštvo tek treba da procijeni kredibilnost svjedoka i donese odluku o njegovom statusu.

Potencijalni zaštićeni svjedok ranije je ispričao "Vijestima" da je početkom juna poslao dopis vrhovnom državnom tužiocu Veselinu Vučkoviću i da mu je ponudio svoja saznanja o ubistvu urednika "Dana".

Tada je Jovićević "Vijestima" potvrdila da su dobili dopis i kazala da se njegova izjava razmatra. Jovanović je ubijen 27. maja 2004. a VDT je, u januaru 2013., gotovo  deset godina kasnije, ponovo otvorilo izviđaj o okolnostima ubistva.

Tvrdi da i dalje dobija prijetnje

Mogući zaštićeni svjedok, čiji je identitet poznat redakciji “Vijesti”, tvrdi da je i posljednjih dana dobijao indirektne prijetnje.

On je ranije ispričao da prijetnje dobija otkad je poslao dopis Vrhovnom državnom tužilaštvu, tražeći od njih status za štićenog svjedoka u istrazi ubistva Duška Jovanovića .

“Prijete mi, ali me ne mogu uplašiti. Prijetili su mi indirektno prije dva dana. Danas sam u tuži la štvu ispričao i ko mi je prijetio, imenom i prezimenom”, rekao je on juče.

Preporučujemo za Vas