Pao u Peruu: Bivši igrač Budućnosti švercovao kokain u stomaku

Vrijednost zaplijenjenog kokaina, koji je trebalo da preko Amsterdama stigne u Beograd, procjenjuje se na 150.000 eura
152 pregleda 16 komentar(a)
Nikola Radojičić, Foto: Facebook/Nikola Radojičić
Nikola Radojičić, Foto: Facebook/Nikola Radojičić
Ažurirano: 14.08.2014. 07:48h

Bivši igrač KK Budućnosti, srpski košarkaš i član mlade reprezentacije Nikola Radojičić (27), uhapšen je na aerodromu Horhe Čavez u Peruu zbog šverca kokaina, javljaju beogradski mediji.

Prema navodima peruanskih medija, Radojičiću je droga pronađena u stomaku. On je progutao 23 kapsule u kojima se nalazilo po 10 grama kokaina.

Policija je uhapsila Radojičića nakon što je zatražio ljekarsku pomoć zbog ozbiljnih bolova koje je osjećao u stomaku zbog uzetih kapsula.

Zajedno s Radojičićem uhapšen je i njegov prijatelj Uroš Dokić (21), kod kog je takođe pronađena droga u stomaku. Obojica su završila u lokalnoj bolnici, gde su im uz policijsko obezbjeđenje izvađene kapsule.

Mediji u Peruu uhapšene povezuju sa Markom Mitrićem i Goranom Stavrićem, takođe srpskim državljanima. Stqavrić je ubijen u obračunu narko bandi u Južnoj Americi prije mjesec dana.

Vrijednost zaplijenjenog kokaina, koji je trebalo da preko Amsterdama stigne u Beograd, procjenjuje se na 150.000 eura.

Prema lokalnim zakonima, uhapšene državljane Srbije čeka kazna do osam godina zatvora.

Osim u KK Budućnost, Radojičić je igrao i u Crvenoj zvezdi, Lavovima, Tenerifima i Gran Kanariji, Jicinu i Ustinu. U juniroskim danima je važio za velikog talenta i predviđali su mu čak i NBA karijeru, navode srpski mediji.

Bonus video: