Vremeplov: Novi tender za Obod

Tender za prodaju 51,8 odsto državnih akcija cetinjskog Oboda koji je objavljen u aprilu propao je jer do isteka roka, u avgustu, nije dostavljena nijedna ponuda
0 komentar(a)
obod_1, Foto: ARHIVA „VIJESTI”
obod_1, Foto: ARHIVA „VIJESTI”
Ažurirano: 07.09.2018. 09:18h

Tenderska komisija za privatizaciju cetinjskog Oboda odlučila je da objavi novi tender za prodaju državnog udjela u toj kompaniji:

“Na novom tenderu biće omogućeno učešće većem broju potencijalnih investitora iz domena proizvodne djelatnosti”, saopšteno je iz Tenderske komisije.

Tender za prodaju 51,8 odsto državnih akcija cetinjskog Oboda koji je objavljen u aprilu propao je jer do isteka roka, u avgustu, nije dostavljena nijedna ponuda.

Vlada ima 22,7% akcija Oboda, Fond PIO 15,1%, Fond za razvoj 8,85%, dok je 5 procenata u vlasništvu Zavoda za zapošljavanje.

Ukupan kapital cetinjske kompanije iznosi 16,2 miliona eura, a nominalna vrijednost akcije 51,13 centi.

Iz Oboda je nedavno saopšteno da je odlaganje tendera tražio zainteresovani partner, odnosno jedna italijanska holding kompanija, zbog nemogućnosti da na vrijeme pripremi ponudu za kupovinu crnogorskog preduzeća.

Osim industrijskog kompleksa na Cetinju, Obod posjeduje i predstavništva u bivšim republikama Jugoslavije, koje su uglavnom pod sporom.

Bonus video: