Porazi crnogorskih šahista od Italije i Argentine

Deseto, pretposljednje, kolo 41. Šahovske olimpijade u norveškom Tromzu donijelo je poraze naših selekcija
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.08.2014. 19:47h

Deseto, pretposljednje, kolo 41. Šahovske olimpijade u norveškom Tromzu donijelo je poraze naših selekcija - muškarci su poraženi od Italije sa 2,5-1,5, a istim rezultatom dame su izgubile od Argentine.

Nikola Đukić je na prvoj tabli ispravno žrtvovao figuru Fabijanu Karuani, jednom od najboljih svjetskih igrača , ali nije nastavio precizno, pa je morao potpisati kapitulaciju.

Milan Draško je nadigran od Danijelea Vokatura, pa je ostala uzaludna izvanredna igra Dragana Kosića i pobjeda protiv Sabina Brunela i remi Nebojše Nikčevića protiv Danila Dvirnija. Nikčević je igrao odlično, žrtvovao kvalitet, ali Italijan je uspio da spasi pola poena.

Muška reprezentacija (pet pobjeda, jedan remi i četiri poraza) je trenutno na 66. poziciji na 11 poena.

Dame su minimalno poražene od Argentine iako su imale dobre pozicije. Aleksandra Milović na prvoj protiv Karoline Lujan i Tijana Blagojević na drugoj tabli protiv Klaudije Amure su remizirale, iako su stajale bolje.

Remizirala je i Marija Stojanović nakon obostrano korektne igre sa Marisom Zurijel, dok je meč odlučen na četvrtoj tabli, gdje je Sanja Mišović pružila slabu partiju protiv Ajelen Martines.

Dame su trenutno 37. sa 12 poena.

Inače, za senzaciju dana pobrinuo se Hrvat Ivan Šarić koji je efektno savladao svjetskog prvaka, Norvežanina Magnusa Karlsena.

Na Olimpijadi je Sjutra slobodan dan, a posljednje 11. kolo na programu je u četvrtak ujutru.

Bonus video: