Stanišić i Klikovac dva mjeseca izdržali na slobodi

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, Stanišić i Klikovac su i pred sudijom, kao u tužilaštvu, negirali navode prijave
448 pregleda 25 komentar(a)
Ažurirano: 12.08.2014. 06:30h

Podgoričani Vidoje Stanišić (26) i Saša Klikovac (31) juče su nakon saslušanja kod istražnog sudije, ponovo završili iza rešetaka. Njih dvojica saslušani su zbog pokušaja reketiranja vlasnika podgoričkog restorana "Garden" Mirka Simonovića, 1. avgusta.

Treći osumnjičeni za pokušaj reketiranja Simonovića, Podgorčanin Željko Bulatović, i dalje izmiče policijskoj potjeri.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, Stanišić i Klikovac su i pred sudijom, kao u tužilaštvu, negirali navode prijave.

Tvrdili su da nijesu pokušali da reketiraju Simonovića.

Ispričali su da su 1. avgusta u tom restoranu bili sa Bulatovićem, da je bilo nesporazuma sa Simonovićem, ali da su potom platili račun i otišli.

Ipak, istražni sudija im je odredio pritvor do 30 dana, nakon čega su sprovedeni u Istražni zatvor u Spužu.

Stanišiću i Klikovcu na teret se stavlja krivično djelo iznuda.

Iz Uprave policije ranije je saopšteno da sumjanju da su njih trojica 1. avgusta tražili Simonoviću 5.000 eura, ali je on odbio da im da novac.

Nakon toga je Bulatović, saopštila je policija, nasrnuo na njega i prijetio mu da će Stanišić i Klikovac, ako im ne da reket, u “Garden” dovesti grupu muškaraca, koja bi pravila nerede i rastjerala goste.

Klikovac je otišao korak dalje i tražio od Simonovića da mu “prepiše” restoran. Ipak, ni nakon tih prijetnji nijesu prislili Simonovića da plati reket, pa su mu postavili rok do sjutradan.

Simonović je nakon toga slučaj prijavio policiji, zbog čega su se “reketaši” danima krili. Stanišić i Klikovac su se u subotu predali podgoričkoj policji, a Bulatović je još u bjekstvu.

Sva trojica od ranije su poznata policji. U Višem sudu se protiv Stanišića i Klikovca vodi proces zbog milionske računarske prevare.

Bulatović je prošlog ljeta izašao iz zatvora u Spužu, gdje je izdržavao višegodišnju kaznu zbog ubistva.

Galerija

Bonus video: