Robin Vilijams se objesio

Kako piše Vašington Post, Vilijams je najvjerovatnije izvršio samoubistvo. Glumac je u posljednje vrijeme patio od depresije
51 pregleda 15 komentar(a)
Ažurirano: 12.08.2014. 18:33h

Poznati američki glumac i komičar Robin Vilijams pronađen je u ponedeljak mrtav u svom domu u Sjevernoj Kaliforniji i vjeruje se da je izvršio samoubistvo vješanjem.

Američki portal TMZ objavio je da se Vlijams objesio u svom domu, kao i da nije ostavio oproštajnu poruku. Tijelo je, navodno, pronašla njegova lična asistentkinja.

"U ovom trenutku sumnjamo da je smrt rezultat samoubistvo gušenjem. Prve informacije do kojih smo došli u istrazi sugerišu da je Vilijams zadnji put viđen živ u svom domu, gdje živi sa suprugom, oko 22 sata 10. avgusta 2014. godine. Vilijams je pronađen u jutarnjim satima nakon poziva upućenog hitnim službama. Obdukcija će biti provedena tokom dana, a očekuje se i toksikološki nalaz", saopšteno je iz policije.

Vilijams će ostati upamćen po ulogama u filmovima "Dobar Vili Hanting", "Društvo mrtvih pesnika", "Dobro jutro, Vijetname", "Gospođa Dautfajer" i drugi.

Početkom jula, Vilijams je ponovo bio na rehabilitaciji iz preventivnih razloga.

U to vrijeme mediji su izvještavali da je poznati glumac primljen u Centar za rehabilitaciju Hazelden, u Lindstrenu, u saveznoj državi Minesota, gdje je trebalo da provede nekoliko sedmica.

Glumac se bio dobrovoljno prijavio iz predostrožnosti da se ne bi ponovo odao porocima.

Njegov portparol je tada izjavio da Vilijams čini sve kako bi ostao trezan i poboljšao zdravstveno stanje.

Robin Vilijams je godinama bio zavistan od kokaina i alkohola, sve dok početkom 1980-ih nije riješio da prekine sa lošim navikama.

Uspio je da ostane "čist" 20 godina, da bi 2006. ponovo poklekao.

Galerija

Bonus video: