Podgorica: Uz prijetnje oružjem pokušali da opljačkaju vlasnika tezge

Policijski službenici su o kompletnom događaju obavijestili nadležno državno tužilaštvo
1 komentar(a)
Distributivni centar, Foto: Zoran Đurić
Distributivni centar, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 10.08.2014. 13:22h

Podgorička policija uhapsila je sinoć albanskog državljanina K.L. (23) zbog sumnje da je sa još dvije osobe, za kojima se traga, pokušao da ukrade novac od vlasnike prodajne tezge u Distributivnom centru.

Sinoć oko 22,30 časova policija je obaviještena od strane Z.R. – vlasnika prodajne tezge za prodaju voća i povrća u Distributivnom centru u Podgorici, da su tri nepoznate osobe uz prijetnju oružjem od njega i njegovog poslovnog partnera S.S, kao i od kupca N.Š, pokušala da ukradu novac.

"Policijski službenici su postupajući po obavještenju odmah izašli na lice mjesta, gdje su zatekli lice koje su, do dolaska policijskih službenika, zadržali građani savladavši njegov otpor. Lice koje su građani zadržali, a koje je, kako se sumnja jedno od lica koje je pokušalo da od oštećenih otuđi novac predstavilo se lažnim imenom policijskim službenicima, ali su policijski službenici provjerama utvrdili da se radi o K.L. i kod njega je pronađen i oduzet startni revolver, koji je sumnja se koristio prilikom izvršenja krivičnog djela za koje se sumnjiči", navodi se u policijskom izvještaju.

Sumnja se, da je K.L, maskiran fantomkom i naoružan revolverom za koji se kasnije ispostavilo da je startni, u društvu sa još dvije takođe maskirane osobe od kojih je jedno imalo u ruci pištolj, a drugo drvenu palicu, sinoć oko 22,25 časova, došao do prodajne tezge gdje su se nalazili vlasnici pomenute tezge Z.R. i S.S, kao i kupac N.Š.

"Nakon toga, kako se sumnja, K. L. i jedno od lica koje je bilo sa njim u društvu su uperili oružje u pravcu Z.R. i S.S, zahtijevajući od njih da im daju novac, dok je treće lice koje je u ruci držalo drvenu palicu udarilo palicom Z.R. u predjelu ruke, nakon čega je Z.R. uspio da savlada ovo lice i obori na pod.

Potom su, sumnja se, K.L. i drugo lice koje je imalo pištolj ispalili u vazduh par hitaca.

Nakon toga, sumnja se, K.L, držeći u ruci oružje zahtijeva od N.Š. koji se takođe nalazio na licu mjesta da mu preda torbicu koju je imao preko ramena, a kada je to N.Š. odbio, K.L. mu je otrgao torbicu, ali je N.Š. uspio da je otme", piše u saopštenju.

Policijski službenici su o kompletnom događaju obavijestili nadležno državno tužilaštvo

K.L. je, kako se sumnja, zatim, okrećući oružje u pravcu N.Š, pokušao da mu strgne sa vrata zlatni lanac, a kada ni to nije uspio, zadao je N.Š. više udaraca drškom pištolja u predjelu glave.

Kako se sumnja, u trenutku kada su vlasnici ostalih prodajnih tezgi, čuvši pucnje, pritrčali mjestu događaja, dva od tri osumnjičena lica su pobjegla, a K.L. je zadržan od strane okupljenih građana do dolaska policijskih službenika.

Policijski službenici su o kompletnom događaju obavijestili nadležno državno tužilaštvo.

Z.R. i N.Š. su, usljed zadobijenih udaraca pretrpjeli lakše tjelesne povrede konstatovane u Kliničkom centru Crne Gore.

"K.L. je lišen slobode, zbog osnovane sumnje da je počinio pomenuto krivično djelo, dok se preduzimaju intenzivne mjere i radnje na identifikaciji i pronalasku druga dva lica koja su, sumnja se, bila u društvu sa K.L. prilikom izvršenja pomenutog krivičnog djela", zaključuje se u saopštenju.

Nakon hapšenja K.L. je, u zakonskom roku, uz izvještaj sproveden nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost.

Bonus video: