Zbog navodnog reketiranja gazde Gardena: Stanišić i Klikovac se predali policiji

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", Stanišić i Klikovac danas su pred tužiocem negirali da su pokušali da reketiraju Simonovića
187 pregleda 40 komentar(a)
Ažurirano: 09.08.2014. 15:25h

Podgoričani Vidoje Stanišić (26) i Saša Klikovac (31), za kojima je policija danima tragala zbog pokušaja reketiranja vlasnika restorana "Garden" Mirka Simonovića, nakon višednevnog bjekstva, predali su se policiji.

Njima je, nakon saslušanja kod tužioca, određeno 48-časovno zadržavanje. Treći osumnjičeni za pokušaj reketiranja Simonovića, Podgorčanin Željko Bulatović, i dalje izmiče policijskoj potjeri.

Iz Uprave policije su saopštili da sumnjaju da su njih trojica 1. avgusta došli u “Garden”, i da je Bulatović tada tražio od Simonovića da Stanišiću i Klikovcu da 5.000 eura.

Nakon što je vlasnik restorana odbio da im da novac, Klikovac je, piše u saopštenju, tražio od njega da “Garden” prepiše na njegovo ime.

Simonović je, saopštila je policija i to odbio, nakon čega mu je, sumnja policija, Bulatović prijetio da bi Stanišić i Klikovac, ukoliko im ne da novac, mogli dovest u “Garden” grupu koja bi pravila nerede i rastjerala ostale goste.

“Ujedno je pokušao da prisili M.S. da izađe napolje kako bi nastavili dalji razgovor što je M.S, takođe odbio”, piše u saopštenju.

Simonović je, nakon nekog vremena, kako se ostali gosti ne bi uznemirili, izašao iz restorana, a Bulatović, Stanišić i Klikovac izašli su za njim.

“Još jednom su zahtijevali od M.S da da novac V.S, što je on opet odbio, nakon čega su ova lica saopštila M.S. da razmisli o predaji novca do sjutra. Za to vrijeme, sumnja se, S.K. je stajao nedaleko od mjesta događaja, prateći da neko ne naiđe”, piše u saopštenju.

Bulatović, Stanišić i Klikovac su posle “razgovora” sa Simonovićem otišli iz “Gardena”, a nakon što je slučaj prijavljen, danima su izmicali policijskoj potjeri.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” Stanišić i Klikovac su pred tužiocem negirali da su pokušali da reketiraju Simonovića.

Stanišić je navodno kazao i da su se Bulatović i Simonović raspravljali, ali da su nakon toga platili račun i otišli iz kafića. Sva trojica osumnjičenih od ranije su poznati policiji.

Stanišiću i Klikovcu se u Višem sudu sudi zbog milionske računarske prevare.

Bonus video: