Herceg Novi: Gitar art summer fest od 15. do 20. avgusta

"Kreativni kurs gitare“, namijenjen amaterima koji žele da nauče da sviraju ovaj popularni instrument, novina je ovogodišnjeg GASF
86 pregleda 0 komentar(a)
Gitar art summer fest pres, Foto: Slavica Kosić
Gitar art summer fest pres, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 09.08.2014. 13:05h

Gitar art summer fest (GASF) u Herceg Novom biće organizovan od 15. do 20. avgusta, saopštili su organizatori.

Muzičku feštu na Trgu Mića Pavlovića, koji nazivaju i Trg od muzike 14. avgusta u 21 sat otvoriće Ansambl Renesans i Minsterel.

Na istom mjestu u Starom gradu biće organizovano veče filmske muzike i koncert Makaa Grgić, mladog slovenačkog gitariste, poslije čega slijedi veče za glas i gitaru, koncert Neđeljka Perovića i Bojane Pejanović Kukić, odnosno Vox 2 feel.

Na Guitar art summer festu biće priređeno i autorsko veče Davida Pavlovitcha, gitariste iz Mađarske, a na zatvaranju će nastupiti Clazz quintet iz Bara.

Tradicionalni koncert na Kanli kuli biće posvećen Bitlsima. Nastupiće The Bestbeat bend, jedan od najboljih evropskih i svjetskih trubjut bendova iz Beograda, za koji direktor GASF a Boško Radojković tvrdi da publici "uvjerljivo prenose energiju šezdesetih".

"A posteriori" naziv je izložbe koja predstavlja osvrt na stvaralaštvo Gitar art festivala koji je u martu u Beogradu proslavio 15 godina postojanja. Izložba će biti postavljena u galeriji Sju Rajder.

"Kreativni kurs gitare“, namijenjen amaterima koji žele da nauče da sviraju ovaj popularni instrument, novina je ovogodišnjeg GASF.

Finansijsku podršku festivalu i ove godine pružju opština Herceg Novi i gradska turistička organizacija.

Bonus video: