Nema dokaza da su policajci prodavali karte za parking tokom Sea dance festivala

Predstavili se kao pripadnici Posebne jedinice policije i naplaćivali parking na “Sea dance” festivalu u Budvi
199 pregleda 1 komentar(a)
Posebna jedinica policije, Foto: Jelena Jovanović
Posebna jedinica policije, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 08.08.2014. 17:20h

Odjeljenje unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) utvrdilo je da nema dokaza da su dvojica pripadnika Posebne jedinice policije(PJP) naplaćivali parking i glumili obezbjeđenje za vrijeme “Sea dance festivala”, saznaju “Vijesti” u Upravi policije.

Unutrašnju kontrolu obavijestio je komandant PJP-a Dragan Blagojević.

On je od novinara “Vijesti” dobio dopis sa podacima da su dvojica njegovih službenika neovlašćeno obavljali poslove obezbjeđenja i radili na ulici ispred hotela “Opera” na Jazu.

“Vijesti” su prve noći održavanja festivala zabilježile kako su dvojica pripadnika PJP-a, policijskom trakom zakačenom na dvije bandere, zagradili ulicu daleko ispod parkinga kod hotela “Opera”, a potom vozačima naplaćivali parkiranje.

“Za vas iz Podgorice parking za cijelu noć je 10 eura, a strancima naplaćujemo po 20. To vam je povoljno”, pojašnjavao je jedan od pripadnika PJP-a novinarki “Vijesti”.

Na pitanje da li izdaje fiskalni račun, te za koga naplaćuje parking policajac u civilu je imao spreman odgovor:

“Radim za svog gazdu”... On nije želio da kaže ko mu je “gazda”, ali je na pitanje novinarke kako može da radi za nekoga kada je pripadnik Specijalne jedinice policije, on je imao malu ispravku.

“Ne radim u SAJ-u već u PJP ”, pohvalio se on, a onda rukama odmahnuo da se “mičemo i ne stvaramo gužvu na “rampi”.

Dvojica pripadnika PJP-a, kojima policija nije otkrila identitet, u vrijeme održavanja festivala su u Budvi bili na godišnjem odmoru.

“Uprava policije nema saznanja da bilo ko od pripadnika PJP obavlja poslove nespojive sa službenom dužnošću. Službenici PJP, kao uostalom i službenici ostalih organizacionih jedinica, dužni su da poštuju Zakon o unutrašnjih poslovima, kojim se zabranjuje samostalno obavljanje privredne ili druge djelatnosti, kao i obavljanje poslova ili pružanje usluga pravnom ili fizičkom licu (čl. 95 Zakona). Nepostupanje u skladu sa ovim odredbama povlači disciplinsku odgovornost za težu povredu povredu službene dužnosti", kazali su iz poliicije.

Bonus video: