Nema dokaza da je Milović dobio milion eura od Šarićevog saradnika

Milović je navodno od Dudića primio iznos od 1,25 miliona eura radi obezbjeđivanja povoljnijeg položaja u postupku
5 komentar(a)
Darko Šarić, Foto: Reuters
Darko Šarić, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.08.2014. 16:28h

Radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije nije došla do podatka kojim bi potvrdila navode Darka Šarića da je bivši načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović od Šarićevog saradnika iz Kotora, pokojnog Dragana Dudića, primio iznos od 1,25 miliona eura radi obezbjeđivanja povoljnijeg položaja u postupku, saopšteno je danas.

U saopšenju tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića podsjeća se da je tu radnu grupu formirao MUP kako bi provjerio navode koje je optuženi Šarić iznio u odbrani na pretresima u maju i junu.

Ta radna grupa je sa navodima optuženog Šarića dovela u vezu dvije novčane transakcije koje su obavljene marta 2008. godine u ukupnom iznosu od 7,2 milion eura.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je zbog toga pokrenulo predistražni postupak jer postoji sumnja da te transakcije predstavljaju pranje novca.

"Zatraženo je od policije da u vezi sa spornim transakcijama otkrije ko ih je ugovorio i neposredno realizovao, kao i da utvrdi da li su one praćene realnom poslovnom aktivnošću, te da u vezi ovih transakcija prikupi svu prateću dokumentaciju i pribavi potrebna obavještenja", navodi se u saopštenju koje je potpisao Radisavljević.

Bonus video: