Osumnjičeni za organizovanje prostitucije pušteni da se brane sa slobode

Jovanović je odmah nakon saslušanja kod istražnog sudije uhapšen zbog napada na novinarke "Vijesti" i "Dana"
358 pregleda 32 komentar(a)
Ažurirano: 08.08.2014. 16:30h

Istražni sudija Osnovnog suda u Kotoru Špiro Pavićević odbio je predlog tužioca za određivanje pritvora vlasniku budvanskog lokal "San Remo" Radu Božoviću (50), menadžeru Milošu Vlahoviću (34) i njhovom saradniku Marku Jovanoviću ( 28).

Oni se sumnjiče za organizovani lanac prostitucije.

Pavićević je odbio predlog tužioca za određivanje pritvora i pustio ih da se brane sa slobode.

Božović, Vlahović i Jovanović danas popodne su bili privedeni kod istražnog sudije.

Zamjenik osnovnog državnog tužioca Žarko Pajković uložio je žalbu na odluku o puštanju Božovića, Vlahović i Jovanović da se brane sa slobode.

Međutim, Vijeće Osnovnog suda u Kotoru odbilo je žalbu osnovog državnog tužioca, i time potvrdilo odluku istražnog sudije da oni brane sa slobode.

Prilikom izvođenja iz marice, Jovanović je, ugledavši novinare "Vijesti" i "Dana", počeo da uzvikuje i pita "Ko ste vi, zašto slikate" te, kada im se približio, novinarki "Dana" izbio fotoaparat iz ruku.

Jovanović je takođe zamahnuo rukom prema novinarkama.

Jovanović je odmah nakon saslušanja kod istražnog sudije uhapšen zbog napada na novinarke "Vijesti" Ivanu Komnenić i "Dana" Biljanu Marković.

Načelnik OB Kotor primio je na razgovor novinarke Vijesti i Dana, tokom kojeg je u ime Uprave policije MUP-a izrazio žaljenje zbog događaja

Jovanović je uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, sproveden Područnom organu za prekršaje u Kotoru.

Kako je saopšteno iz Uprave policije načelnik CB Budva će, zbog propusta u toku sprovođenja M.J. i druga dva osumnjičena lica ODT-u Kotoru, inicirati pokretanje disciplinskog postupka protiv dva službenika CB Budva, radi utvrđivanja njihove disciplinske odgovornosti, nakon čega će oni biti suspendovani do okončanja disciplinskog postupka.

Načelnik OB Kotor primio je na razgovor novinarke B.M. i I.K, tokom kojeg je u ime Uprave policije MUP-a izrazio žaljenje zbog ovog događaja.

Foto: Ivana Komnenić

Božović, Vlahović i Jovanović uhapšeni su u policijskoj akciji "Marina". Akcija je pripremana nekoliko mjeseci, nakon što su inspektori Odsjeka za organizovani krminal posumnjali da se iza imena “ekskluzivni bar” krije javna kuća.

Nakon brojnih dojava o tome kakve se usluge pružaju u noćnim satima, u apartmanima kuće koja se nalazi na glavnoj gradskoj raskrsnici, na putu ka Kotoru, oni su juče sa pripadnicima Posebne jedinice policije i kolegama iz Budve, upali u taj noćni bar.

Izvor “Vijesti” iz istrage kazao je da je krivično djelo navođenje na prostituciju, za koje se uhapšeni Božović, Vlahović i Jovanović sumnjiče, teško dokazivo i da je to bio jedan od razloga da se “upad” izvede u noćnim satima.

"Marina" ugasila crvene fenjere u Budvi: Racija prekinula klijenta, usluge do 300 eura >>>

Galerija

Bonus video: