"Marina" ugasila crvene fenjere u Budvi: Racija prekinula klijenta, usluge do 300 eura

Jučerašnja akcija “Marina” u Budvi, prema kazivanju policije, samo je vrh ledenog brijega
1305 pregleda 32 komentar(a)
Ažurirano: 08.08.2014. 07:13h

Policija je juče, dva i po sata iza ponoći, upala u ekskluzivni noćni klub “San Remo” u Budvi i uhapsila vlasnika lokala Rada Božovića (50), menadžera Miloša Vlahovića (34), a ubrzo i njhovog saradnika Marka Jovanovića ( 28), za koje se sumnja da su organizovali lanac prostitucije.

Policijska akcija “Marina” pripremana je nekoliko mjeseci, nakon što su inspektori Odsjeka za organizovani krminal posumnjali da se iza imena “ekskluzivni bar” krije javna kuća.

Nakon brojnih dojava o tome kakve se usluge pružaju u noćnim satima, u apartmanima kuće koja se nalazi na glavnoj gradskoj raskrsnici, na putu ka Kotoru, oni su juče sa pripadnicima Posebne jedinice policije i kolegama iz Budve, upali u taj noćni bar.

Izvor “Vijesti” iz istrage kazao je da je krivično djelo navođenje na prostituciju, za koje se uhapšeni Božović, Vlahović i Jovanović sumnjiče, teško dokazivo i da je to bio jedan od razloga da se “upad” izvede u noćnim satima.

Akcija “Marina”, tvrdi isti izvor, pripremana je u velikoj tajnosti.

U Budvi se, još od prije godinu, od kada je nekadašnji restoran “Vuk” adaptiran u “ekskluzivni” noćni klub, spekuliše da je riječ o javnoj kući, u koju je ulazak bio strogo kontrolisan.

Pripadnici PJP preksinoć su opkolili kuću, i čekali znak inspektora da krenu u akciju.

“Vijesti” saznaju da je “San Remo”, kada je policija upala unutra, bio pun gostiju.

Većina je sjedjela u prizemlju noćnog kluba i gledala kako na maloj sceni djevojka izvodi striptiz.

Policija je svima naredila da ostanu na svom mjestu, a potom iz noćnog kluba izvela Božovića, Vlahovića, devet djevojaka koje su radile u tom klubu, ali i jednu “mušteriju”.

Policija je iz tog kluba izuzela i zaplijenila i kompletnu opremu za video nadzor, i počela provjeru materijala.

To će, rečeno je “Vijestima” iz policije, poslužiti kao jedan od dokaza da se u klubu organizovalo pružanje seksualnih usluga za novac.

Podgoričani Božović, Vlahović i Marko Jovanović iz Priboja, juče su privedeni osnovnom državnom tužiocu u Kotoru, koji je nakon saslušanja, odredio 48-časovno zadržavanje.

Njih će danas saslušati istražni sudija.

Tužiocu je, u svojstvu oštećenih, juče privedeno i devet djevojaka, državljanki Srbije i Bosne i Hercegovine, koje su radile u “San Remu“.

Sve one, pred tužiocem su rekle da su radile kao plesačice.

Nijedna od njih, saznaju “Vijesti”, nije priznala da se bavila najstarijim zanatom.

Policija Božovića sumnjiči da je organizovanjem kriminalnog udruženja, počinio krivično djelo kriminalno udruživanje u vezi krivičnog djela posredovanje u vršenju prostitucije. Vlahoviću, koji je radio kao menadžer lokala i Jovanoviću, koji je svojim taksi vozilom prevozio djevojke na određene lokacije, na teret se stavlja isto krivično djelo, saopšteno je juče iz policije.

Božović je osumnjičen da je zbog sticanja imovinske koristi organizovao grupu, tako što je “u prostorijama noćnog kluba, kao i na drugim lokacijama, u dužem vremenskom periodu, organizovao pružanje seksualnih usluga djevojaka, zaposlenih kao plesačice, za novac drugim licima”.

Inspektori sumnjaju da je Vlahović ugovarao seksualne usluge koje su djevojke pružale klijentima, ugovarao naplatu i organizovao prevoz djevojaka do unaprijed ugovorenih lokacija.

Policija je tokom istrage posumnjala da je Jovanović, osim da prevozi djevojke do klijenata, imao zaduženje da naplaćuje seksualne usluge koje su one pružale.

Policiji je, tokom svake sezone, jedan od glavnih izazova suzbijanje prostitucije na Crnogorskom primorju

Božović, Vlahović i Jovanović tvrdili su da to nijesu radili u “San Remu”, na drugim lokacijama, ali ni na poziv klijenata.

Zbog istog krivičnog djela, koje mu je juče stavljeno na teret, Božović je hapšen i početkom godine u akciji “Kleopatra”.

Tom akcijom policija je potvrdila višegodišnje sumnje da se u noćnom klubu "Valentino" na Starom aerodromu, koji je u Božovićevom vlasništvu, organizuje i prostitucija. Osim Božovića, krivična prijava tada je obuhvatila i menadžera i konobara kluba Nebojšu Drakića (37) i D.V (28).

Jučerašnja akcija “Marina” u Budvi, prema kazivanju policije, samo je vrh ledenog brijega.

Policiji je, tokom svake sezone, jedan od glavnih izazova suzbijanje prostitucije na Crnogorskom primorju.

Crnogorsko primorje je magnet za muškarce i žene koji se bave najstarijim zanatom.

Djevojke “iznajmljivane” po cijeni od 100 do 300 eura za sat

Klub “San Remo”, tvrdi izvor “Vijesti” blizak istrazi, bio je i “centar” iz kojeg su djevojke odvožene u brojne hotele, vile, privatne kuće, apartmane i na jahte, gdje su, za nadoknadu, klijentima pružale seksualne usluge.

Cijena po satu “iznajmljivanja” djevojke, u zavisnosti od njihove atraktivnosti, ali i seksualne fantazije koje je trebalo da ispune klijentima, bila je od 100 do 300 eura.

Policijska racija prekinula "akciju" klijenta

Policija je juče privela i državljanina Azerbejdžana, koji je u jednom od apartmana noćnog kluba zatečen u seksulanom odnosu sa plesačicom. “Vijesti” saznaju, da su, kada je policija upala u “San Remo”, gotovo svi apartmani bili prazni. Zaključan je bio samo apartman u kojem je bio Azerbejdžanac.

Nakon poziva da otvori vrata, djevojka je to i učinila zbunjena bukom koja je dopirala. Djevojka i njen klijent juče ujutro privedeni su na saslušanje u kotorsko tužilaštvo, a nakon toga pušteni na slobodu.

Rade Božović ostao bez “plesačica”, para i pištolja

Rade Božović, Foto: Arhiva Vijesti

Policija je od Rada Božovića oduzela 50.000 eura koje su pronašli u “San Remu” i pištolj za koji nije imao dozvolu.

Inspektori sumnjaju da je pronađeni novac stečen krivičnim djelima za koje sumnjiče Božovića, odnosno, od navođenja na prostituciju.

“On se sumnjiči i za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i od njega je oduzet pištolj za koji nije imao oružni list”, saopšteno je juče iz policje. Božoviću je, i tokom prethodne akcije u kojoj je hapšen, oduzeto oružje koje je takođe nelegalno posjedovao.

Galerija

Bonus video: