Osumnjičeni za napad na novinarku "Dana" u ZIKS-u počeli štrajk glađu

Porodice optuženih su najavile da će 8. avgusta organizovati protest ispred Višeg suda u Podgorici i ispred Evropske kancelarije
113 pregleda 0 komentar(a)
Miraš Đurđevac, Foto: Ivan Petrušić
Miraš Đurđevac, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 07.08.2014. 16:15h

Osumnjičeni za napad na novinarku "Dana" Lidiju Nikčević, započeli su štrajk glađu u istražnom zatvoru u Spužu.

U saopštenju koje je u ime porodica poslao Miraš Đurđevac navodi se da su "zbog dosadašnjeg sudskog procesa i nepravde koju doživljavaju" Željko Miletić, Milovan Gardašević, Vladimir Mitrović, Zoran Abramović, Vukašin Đurđevac i Nikola Bulatović počeli štrajk glađu.

"Štrajk podrazumjeva odlazak u samicu i odbijanje hrane. Svaki dan se mjere na vagu i utvrđuje se njihovo psiho-fizičko stanje. Na ovaj korak su se odlučili zbog muke koja ih je snašla. Evo već pet mjeseci su u zatvoru bez dokaza. Tražimo da pravi krivci odgovaraju za napad, i da se utvrdi istina. Mi tražimo kamere, listinge, sve dokaze koji će dovesti do rasvjetljavanja ovog slučaja, a nikšićko tužilaštvo i sudstvo odbija predloge, time krijući istinu, i direktno učestvujući u krivičnom djelu. Pozivamo javnost, sugrađane, prijatelje, rođake i ljude kojima je cilj istina, da obavještavaju svakog o ovom slučaju, jer nas nepravda boli, kao i svakog dobronamjernog čovjeka", navodi se u saopštenju Miraša Đurđevca.

Porodice optuženih su najavile da će 8. avgusta organizovati protest ispred Višeg suda u Podgorici u 10.30 časova, a ispred Evropske kancelarije u Podgorici u 12 časova.

Bonus video: