Budva: Uhapšeni osumnjičeni za posredovanje u prostituciji

Među uhapšenima je i R.B. iz Podgorice. On se sumnjiči da je posredovao u vršenju prostitucije
1243 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 07.08.2014. 14:14h

Zamjenik osnovnog državnog tužioca je, nakon saslušanja, odredio 48-časovno zadržavanje Rada Božovića (50), Miloša Vlahovića (34) i Marka Jovanovića (28), koji su jutros uhapšeni u velikoj policijskoj akciji koja je usmjerena na razbijanje lanca prostitucije.

Osim Božovića, Vlahovića i Jovanovića, koji su osumnjičeni za posredovanje u prostituciji, višemjesečna policijska akcija rezultirala je hapšenjem i devet djevojaka među kojima su i egzotične plesačice.

Božović, Vlahović i Jovanović će sjutra biti ispitani kod istražnog sudije Osnovnog suda u Kotoru.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti" iz policije, oni su jutros uhapšeni u Budvi.

Policija je uhapsila Podgoričanina R.B, vlasnika ekskluzivnog noćnog kluba „San Remo“ u Budvi, zbog sumnje, da je, organizovanjem kriminalnog udruženja, počinio krivično djelo kriminalno udruživanje u vezi krivičnog djela posredovanje u vršenju prostitucije.

On se sumnjiči i za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i od njega je oduzet pištolj za koji nije imao oružni list.

Uhapšeni M.V. (34) iz Podogrice, menadžer pomenutog noćnog kluba i M.J. rođen u Priboju, nastanjen u Budvi, takođe se sumnjiče da su počinili krivično djelo kriminalno udruživanje u vezi krivičnog djela posredovanje u vršenju prostitucije.

"Policijski službenici su sprovedenim mjerama i radnjama došli do sumnje da je R.B. u svojstvu vlasnika noćnog kluba „San Remo“ u Budvi, radi sticanja imovinske koristi, organizovao grupu koja je, u prostorijama pomenutog kluba kao i na drugim lokacijama, u dužem vremenskom periodu, organizovala pružanje seksualnih usluga za novac drugim licima tzv. klijentima od strane djevojaka koje su u ovom klubu bile angažovane kao plesačice", navodi se u policijskom saopštenju.

M.V. je, kako se sumnja, u svojstvu menadžera kluba „San Remo“ vršio ugovaranje seksualnih usluga koje su djevojke pružale drugim licima, ugovarao naplatu takve vrste usluga i organizovao prevoz djevojaka do unaprijed ugovorenih lokacija.

M.J. je, sumnja se, vršio prevoz djevojaka do ugovorenih lokacija i vršio naplatu unaprijed dogovorenih novčanih iznosa za seksulane usluge koje su djevojke pružale klijentima.

Policija je tokom akcije oduzela oko 50 000 eura, za koji se sumnja da potiče iz pomenutih krivičnih djela.

Nakon hapšenja, R.B, M.V. i M.J. će, danas, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost.

Galerija

Bonus video: