Osumnjičeni za ubistvo Kalača izmiču policiji

Pretresi nijesu urodili plodom, ali su policajci pronašli dva automobila, koji su, kako se sumnja, Muratovići koristili tokom napada
250 pregleda 4 komentar(a)
Rožaje, Anes Kalač, Foto: Aida Skorupan
Rožaje, Anes Kalač, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 07.08.2014. 07:22h

Dvadesetšestogodišnji Adis Muratović, osumnjičen da je iz automatske puške 27. jula ispalio smrtonosni hitac u Anesa Kalača (37), već deset dana izmiče policijskoj potjeri.

U bjekstvu su i njegovi saučesnici Jasmin, Adis i Elmin Muratović iz Rožaja i Mirsad i Sevad Muratović iz Berana.

Za njima je, rečeno je “Vijestima” u policiji, raspisana lokalna potjernica. Tokom dosadašnje potrage inspektori su pretresli desetak stambenih i drugih objekata u Rožajama.

Ipak, pretresi nijesu urodili plodom, ali su policajci pronašli dva automobila, koji su, kako se sumnja, Muratovići koristili tokom napada i bjekstva.

“Poslali smo službena obavještenja policijama u nekoliko gradova, jer imamo dojavu da se bjegunci mogu nalaziti u njima. Intenzivno tragamo i očekujemo da ćemo ubrzo imati rezultate”, kazali su juče iz policije.

Anes Kalač je slučajna žrtva obračuna koji se prije desetak dana dogodio u Rožajama, a u kojem, kao ni u tuči koja mu je prethodila, nije učestvovao.

Dosadašanja istraga pokazala je da su Muratovići bili podijeljeni u dvije grupe. Prva je pratila kretanje braće Muamera i Šabana Tahirovića i Elvisa Jahovića, sa kojima su se ranije tog dana sukobili. Navodno, o njihovom kretanju obavještavali su drugu grupu, koja im je, tvrde u policiji pripremila “sačekušu”.

Anes Kalač bio je sa Tahirovićima i Jahovićem kada je, kako se sumnja, Adis Muratović pucao iz automatske puške.

Bonus video: