Objesio se čovjek koji je ukrao Šumaherov medicinski karton

Kako su naveli tužioci u Cirihu, za smrt neimenovanog pritvorenika nije umiješano nijedno drugo lice, a istraga je u toku. Tokom jučerašnjeg ispitivanja, optuženi je negirao krivicu
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.08.2014. 19:13h

Čovjek koji je juče uhapšen pod sumnjom da je umiješan u krađu medicinskog kartona bivšeg vozača Formule 1 Mihaela Šumahera, pronađen je obješen u pritvorskoj ćeliji u Cirihu, objavio je njemački Bild pozivajući se na informacije iz švajcarskog tužilaštva.

Kako su naveli tužioci u Cirihu, za smrt neimenovanog pritvorenika nije umiješano nijedno drugo lice, a istraga je u toku. Tokom jučerašnjeg ispitivanja, optuženi je negirao krivicu.

Krajem juna, mnogim evropskim medijima su ponuđeni ukradeni dokumenti iz medicinskog kartona Šumahera, za šta traženo 50 hiljada eura. Nijedan medij, međutim, nije objavio bilo šta o ponuđenom medicinskom kartonu.

Policija je tokom istrage o krađi Šumaherove medicinske dokumentacije otkrila umiješanost kompanije Rega, vlasnika helikoptera kojim je trebalo da legendarni njemački vozač bude prebačen u Švajcarsku iz bolnice u Grenoblu.

Šumaher je na kraju 16. juna prebačen automobilom u bolnicu u Lozani, gdje je u međuvremenu potvrđeno da su njegovi medicinski nalazi ukradeni.

Četrdesetpetogodišnji Šumaher, legendarni sedmostruki svjetski šampion Formule 1 liječio se od 29. decembra u bolnici u Grenoblu poslije teške povrede glave zadobijene na skijanju u francuskim Alpima, zbog koje je bio u vještački izazvanoj komi do sredine juna.

Bonus video: