Nikšićanin osumnjičen da je uz prijetnje iznudio 4.000 eura

Iz Uprave policije saopšteno da se Mileti Todoroviću na teret stavljaju krivična djela razbojništvo i iznuda
211 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.08.2014. 14:04h

Nikšićanin Mileta Todorović (28) uhapšen je prije dva dana, nakon što je, kako sumnja policija, pretukao sugrađanina S.V., a potom mu oteo automobil i pokušao da ga reketira.

Iz Uprave policije saopšteno je da se Todoroviću na teret stavljaju krivična djela razbojništvo i iznuda.

Prema informacijama iz policije, S.V. je dva puta bio žrtva Todorovića. Prvi put, on ga je, predstavljajući mu se pod drugim imenom, čiji su inicijali N.K., napao, a potom uz prijetnju da će ga ubiti, od njega oteo 800 eura.

Uprkos napadu, prijetnjama i otimanju novca, S.V. taj slučaj nije odmah prijavio policiji. Na to se odlučio nakon što je “reketaš” došao po još novca.

U prijavi, koju je podnio policiji 4. avgusta, nakon što ga je Todorović drugi put “posjetio”, S.V. je napisao da ga je “reketaš” pretukao, tražio od njega 4.000 eura, a potom mu i oteo auto “citroen”.

Prijeteći da će ga ubiti, Todorović je od S.V. tražio da sjutradan, na određeno mjesto i u određeno vrijeme, donese novac.

U konsultaciji sa tužiocem policija je Todoroviću napravila klopku.

"Uz prethodnu konsultaciju sa nadležnim državnim tužiocem, u sklopu izviđajnih mjera i radnji, policijski službenici su registrovali i primopredaju novca između osumnjičenog i oštećenog”, piše u saopštenju.

Policija je, tokom primopredaje novca blokirala dio Nikšića kako bi uhapsila Todorovića, koji je, kada je, kada je vidio da je u zamci, pokušao da pobjegne.

Iz UP je pojašnjeno da je uhašen “uz sredstva prinude”. Inspektori su kod Todorovića pronašli kovertu sa 4. 000 eura, koju mu je prethodno predao S.V. Pronađeni novac, ali i automobil koji su policajci pronašli nešto kasnije, vraćen je oštećenom S.V.

Todorović je, nakon hapšenja, uz krivičnu prijavu predat nadležnom tužiocu, koji mu je odredio pritvor.

Galerija

Bonus video: