Ksenija Ivanović u francuskom Enou

Ivanović će se u Francuskoj pridužiti saigračici iz reprezentacije Tanji Bokan, koja se nakon sezone u šampionskom timu Kana vratila u Miluz
91 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 06.08.2014. 07:28h

Nakon tri godine u njemačkom Visbadenu, Ksenija Ivanović mijenja klub, ali i zemlju - jedna od najboljih crnogorskih odbojkašica naredne sezone igraće u francuskom prvoligašu Enou iz Valensijena, koji je prošle sezone bio 10. u šampionatu i izborio opstanak u eliti.

Klub koji je osnovan daleke 1947. godine je najbolji rezultat ostvario u sezoni 2011/2012. kada je bio šesti u prvenstvu…

"Jako sam zadovoljna uslovima u novom klubu. Ne znam kakva će biti ekipa ove godine, ali nekoliko igračica koje su, takođe, stigle ovog ljeta, dosta su kvalitetne, pa se nadam da ćemo postići više nego prošle sezone”, kaže za “Vijesti” Ksenija Ivanović.

Ivanović će se u Francuskoj pridužiti saigračici iz reprezentacije Tanji Bokan, koja se nakon sezone u šampionskom timu Kana vratila u Miluz.

“Dosta djevojaka iz Srbije igra u Francuskoj, takođe i Tanja Bokan, i od svih sam čula samo lijepe riječi za kvalitet lige, za zemlju i ljude i odlučila sam da tamo provedem narednu sezonu”, dodaje Ivanović.

Dvadesetosmogodišnja Podgoričanka je veoma zadovoljna boravkom u Visbadenu, sa kojim je prošle sezone igrala polufinale plej-ofa i na kraju zauzela treće mjesto.

“U Njemačkoj sam provela tri uspješne i lijepe godine, ali je došlo do zasićenja. Mislim da će prelazak u francusku ligu biti pravi pogodak”, zaključila je Ivanović.

Ksenija je karijeru počela u Budućnosti, a potom je igrala za Podgoricu, srpske klubove Zrenjanin 023 i Klek, a prije odlaska u Visbaden, gdje je u prvoj sezoni bila druga poenterka ligaškog dijela, odigrala je polusezonu za belgijski Šarlroa.

Galerija