"Preljuba" Paula Koelja u svim knjižarama i trafikama u Crnoj Gori

I u ovom romanu Koeljo se bavi situacijama i izborima koje nam život nameće
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.08.2014. 16:02h

Kako bi ljubitelji djela jednog od najpopularnijih autora današnjice, Paula Koelja, mogli uživati u njegovom posljednjem, šesnaestom romanu u svim knjižarama i trafikama u zemlji, u izdanju Nove knjige, od 6. avgusta naći će se roman Preljuba.

Ovo je priča o novinarki Lindi. Ona živi život kao iz bajke, pored dvoje predivne djece, bogatog muža koji je voli i uspješne karijere. Njen naizgled savršen život, a u stvarnosti prepun osjećanja melanholije i ravnodušnosti prema svemu, mijenja se susretom sa uspješnim političarem, njenim dečkom iz srednjoškolskih dana. Ovaj susret daje njenom životu novi smisao, otkrivajući joj ljubavne strasti i postavljajući je pred izborima koji će joj promijeniti život.

I u ovom romanu Koeljo se bavi situacijama i izborima koje nam život nameće, a kroz lik glavne junakinje navodi nas na pitanje: „Da li voljeti znači živjeti?” Na sebi svojstven način govori o ljubavi i ljubomori, o svakodnevici i dosadi, grijehu i iskupljenju, iskrenosti i povjerenju, rutini i izazovu, i tome kako se sreća, baš kao i uvijek, nalazi upravo tamo gdje je najmanje tražimo.

Iako je Koeljov posljednji roman objavljen prije samo par mjeseci u Brazilu, već je postao bestseler broj 1. Nakon brazilskog, uslijedila su i neka svjetska izdanja - Francuska, Italija, Španija, Grčka, dok se u regionu prvi put pojavljuje u izdanju izdavačke kuće Nova knjiga, koja je i dobila ekskluzivna prava za njegovo objavljivanje.

Romanom Preljuba Nova knjiga je dopunila kolekciju svojih izdanja ovog autora, koju su do sada činile knjige Rukopis pronađen u Akri i Alhemičar sa kojim je Koeljo ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao najprevođeniji autor. Njegove knjige prevedene su na preko 80 jezika i objavljene širom svijeta u tiražu preko 150 miliona knjiga.

Bonus video: