Suđenje za prebijanje novinarke Dana: Da li je bilo ucjenjivanja

Tihomir Mitrović je u sud donio i pantalone za koje je nikšićka policija u istražnom postupku, u jednom trenutku, smatrala da pripadaju napadaču na novinarku “Dana”
67 pregleda 0 komentar(a)
Suđenje za napad na Lidiju Nikčević, Foto: Ivan Petrušić
Suđenje za napad na Lidiju Nikčević, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 05.08.2014. 10:35h

Tihomir Mitrović, brat Vladimira Mitrovića, optuženog za prebijanje novinarke “Dana” Lidije Nikčević, tvrdi da je policija prvo njemu nudila da prizna napad na novinarku, ucjenjujući ga time da navodno imaju njegov DNK.

Mitrović je to rekao u nikšićkom Osnovnom sudu, svjedočeći u nastavku suđenja šestorici Nikšićana okrivljenih za brutalno prebijanje Nikčević.

Pred sudijom Ivanom Perović, Tihomir Mitrović je ispričao da je odbio “nagodbu” sa policijom.

On je dodao da je tog dana, sa Odjeljenja neuropsihijatrije morao iznenada da pođe do stanice policije na informativni razgovor, iako se tome protivila njegova ljekarka.

Tihomir Mitrović je u sud donio i pantalone za koje je nikšićka policija u istražnom postupku, u jednom trenutku, smatrala da pripadaju napadaču na novinarku “Dana”.

Suđenje se nastavlja 1. septembra kada bi trebalo da se analizaraju telefonski listinzi osmnjičenih kao i grafološko vještačenje navodne skice napada koja je pronađena kod okrivljenog Milovana Gradaševića

On tvrdi da mu je brat Vladimir, kada ga je posjetio u Istražnom zatvoru, rekao da mu je sve namješteno i da policija stoji iza toga.

Juče je svjedočio i otac Mitrovića, Milovan, koji je kazao da im je optuženi Vladimir, u spuškom zatvoru, prilikom jedne posjete, rekao da ga je policija “batinama prisilila da potpiše serviranu izjavu”.

Milovan tvrdi da je tada vidio da njegov sin hramlje, ali i da je vidio modrice od batina po leđima, ramenima i sa lijeve strane rebara njegovog sina.

Suđenje se nastavlja 1. septembra kada bi trebalo da se analizaraju telefonski listinzi osmnjičenih kao i grafološko vještačenje navodne skice napada koja je pronađena kod okrivljenog Milovana Gradaševića.

Na prethodnom ročištu Milovanov sin Goran tvrdio je da se radi o skici za ineternet reklamiranje.

Bešović: Pod pritiskom ste da presudite

Advokatica okrivljenog Vladimira Mitrovića, Bojana Bešović, rekla je juče da je pravosuđe pod pritiskom da donese presudu, iako za to nema valjanih dokaza.

Svoju izjavu obrazložila je “nagradama” koje je ministar policije Raško Konjević dijelio zaslužnim policajcima nakon hapšenja okrivljenih.

“Sad smo svi mi učesnici jedne obavezne formalnosti. Krenulo se od motiva, a sve su prilike da se i ostalo na motivu kada je u pitanju ovaj krivični postupak”, kazala je Bešović.

Sudija neće listinge policajaca

Sudija Ivan Perović odbio je juče zahtjev odbrane da se u dokaze uvrste i telefonski listinzi policijskih inspektora koji su učestvovali u istrazi napada na Lidiju Nikčević.

Istovremeno, prihvatio je da se pribave video snimci koje je policija izuzela tokom istrage.

Perović je tražio da se na uvid dostavi i eventualna odluka o tome da li je preduzeće “Jumediamont” formalno zabranjivalo oglašavanje u “Danu” firmi “Narcis”, čiji je vlasnik okrivljeni Željko Miletić.

On, Zoran Abramović, Vukašin Đurđevac, Nikola Bulatović, Milovan Gardašević i Vladimir Mitrović okrivljeni su za napad i brutalno prebijanje Nikčevićeve 3. januara ove godine ispred predstavništva „Dana” u Nikšiću.

Bonus video: