Granična policija otkrila kombi pun droge: Paljušević "pao" sa 100 kg skanka

"P.P. je rano jutros uz krivičnu prijavu, sproveden nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost"
221 pregleda 5 komentar(a)
Skank, Foto: Uprava policije
Skank, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 06.08.2014. 08:15h

Granična policija iz Tuzi otkrila je u naselju Milješ kombi "volkswagen transporter", podgoričkih registarskih oznaka, pun skanka.

Prema informacijama "Vijesti" njime je upravljao Podgoričanin Pero Paljušević, koji je odmah uhapšen.

Službenici policije iz Tuzi zaustavili su kombi, kojim je upravljao Paljušević, a onda tokom pregleda prtljažnika pronašli četiri veća džaka.

"U svakom od njih se nalazilo po dvadeset pet vakumiranih pvc pakovanja koja su sadržala materiju za koju se sumnja da je opojna droga skank", saopštili su iz policije.

Ukupna količina zaplijenjenog skanka je oko sto kilograma.

O njegovom pronalasku službenici Stanice granične policije Tuzi su odmah obavijestili službenike Grupe za suzbijanje droge Podgorica, koji su izašli na lice mjesta i izuzeli zaplijenjenu materiju.

Od Paljuševića je oduzet kombi, kojim je prevozio skank, novac u iznosu od 3.200 eura i dva mobilna telefona.

O događaju je obaviješteno i Više državno tužilaštvo u Podgorici.

Paljušević je uhapšen, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Nakon hapšenja rano juče ujutru, uz krivičnu prijavu, sproveden je nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost.

U junu švercovao i rezani duvan, pa kažnjen 200 eura

Prilikom inspekcijske kontrole Poreske uprave sredinom juna ove godine Peru Paljuševiću je napisan p re k r šajni nalog i oduzeta roba vrijednosti skoro hiljadu eura. Kod njega su tada inspektori Poreske uprave pronašli 135 kilograma rezanog duvana, koji mu je oduzet . Pa lj u ševića je inspekcija kaznila sa 200 eura, jer nije imao papire potrebne za duvan koji je posjedovao. Nije poznato da li je platio pomenutu kaznu i šta je inspekcija uradila sa zaplijenjenim duvanom.

Bonus video: