Samo Furtula na Evropskom prvenstvu, Perunović preskače zbog povrede

Na 22. Evropskom seniorskom prvenstvu u Cirihu, od 12. do 17. avgusta, crnogorsku atletiku predstavljaće jedino bacač diska Danijel Furtula, saopšteno je iz Atletskog saveza Crne Gore.
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.08.2014. 18:45h

Na 22. Evropskom seniorskom prvenstvu u Cirihu, od 12. do 17. avgusta, crnogorsku atletiku predstavljaće jedino bacač diska Danijel Furtula, saopšteno je iz Atletskog saveza Crne Gore.

Najbolja crnogorska atletičarka Slađana Perunović, koja je, takođe, trebala da nastupi u Cirihu, i to u maratonu, preskočiće ovo takmičenje zbog povrede pete desne noge.

Članica AK "Nikšić" će, tako, morati da sačeka drugu priliku da izbori normu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Furtula će nastupiti 12. avgusta u kvalifikacijama, a ako ih uspješno prebrodi, dan kasnije će se nadmetati i na finalnom takmičenju.

Mojkovčanin se, inače, za EP priprema u olimpijskom kampu Hrvatske na planini Bjelolasici sa trenerom Danilom Krtinićem i grupom hrvatskih reprezentativaca koji će nastupiti na šampionatu Starog kontinenta, saopšteno je iz ASCG.

Marija Vuković u Cirihu na seminaru evropskih Unesko mladih lidera

Neće je biti u takmičarskom programu, ali će biti u Cirihu - bivša svjetska prvakinja iz Monkatona 2010. godine u skoku u vis, Marija Vuković, članica AK „Dionis“ iz Bara, ispred ASCG učestvovaće na forumu evropskih Unesko mladih lidera do 27 godina, saopšteno je iz ASCG.

Dosadašnji forumi održani su Getenburgu 2006, Barseloni 2010 i Helsinkiju 2012 i ovo je samo nastavak edukacije mladog kadra za vrijeme održavanja seniorskih evropskih prvenstava.

"Forum predviđa uključivanje što većeg broja mladi ljudi u atletiku. Program se fokusira na stavovima učesnika, idejama za razvoj sporta, posebno atletike kroz razne projekate u svojim lokalnim zajednicama, kao i aktivnu međunarodnu zajednicu mladih lidera, koji će u budućnosti moći da kao međunarodni lideri, uz svoje ideje doprinesu razvoju atletike u svojim zemljama".

"Forumu će prisustvovati poznata imena iz evropske atletike, koji su svojim dosadašnjim rezultatima podigli ugled ovog sporta u Evropi. Učesnici ovog seminara-Foruma će pored edukacionog i stručnog dijela, imati priliku da uživo posmatraju najznačajniju sportsku manifestaciju u Evropi u 2014. godini, 22. Evropsko seniorsko atletsko prvenstvo, kao i da posjete razne znamenitosti grada domaćima ovogodišnjeg Evropskog šampionata, Ciriha", navodi se u saopštenju ASCG.

Bonus video: