Sandra Bulok je najplaćenija glumica Holivuda

Za svoje prvo mjesto na listi, Sandra Bulok najviše treba da zahvali svemirskoj epopeji Gravitacija
2 komentar(a)
Ažurirano: 04.08.2014. 17:22h

Američki magazin „Forbs“ upravo je objavio listu najplaćenijih glumica u Holivudu u 2014, a prvo mjesto zauzela je Oskarovka Sandra Bulok sa zaradom od 51 milion dolara.

Petnaest dana nakon liste najplaćenijih glumaca, na čijem se čelu našao Robert Dauni Džunior, Forbs je objelodanio i spisak najplaćenijih glumica. I kao i svake godine došlo se do istog zaključka: žene zarađuju manje od mušaraca.

Naime, top 10 najplaćenijih holivudskih glumaca zaradilo je proteklih 12 mjeseci ukupno 419 miliona dolara, dok je njihovih 10 najplaćenijih koleginica zajedno inkasiralo 226 miliona dolara.

Prilikom sastavljanja ove liste, Forbs je razgovarao sa agentima, producentima, advokatima i drugim stručnjacima. U obzir je uzeta zarada od filmske industrije i reklamnih kampanja.

Za svoje prvo mjesto na listi, Sandra Bulok najviše treba da zahvali svemirskoj epopeji Gravitacija Alfonsa Kuarona koji je zaradio više od 700 miliona dolara širom svijeta i osvojio sedam Oskara.

Na drugom mjestu Forbsove liste je Dženifer Lorens. Ova mlada zvijezda u usponu je za ulogu u prvom filmu Igre gladi zaradila svega milion dolara, ali je u međuvremenu potpisala daleko unosniji ugovor, a bila je i junakinja još jednog blokbastera - Iks-Men, tako da je između juna 2013. i juna 2014. zaradila 34 miliona dolara.

Iza nje, na trećoj poziciji, je Dženifer Aniston (31 miliona dolara), četvrta je Gvinet Paltrou (19 miliona dolara), a peto mjesto dijele prošlogodišnja šampionka liste Anđelina Džoli i Kameron Dijaz (18 miliona dolara).

Lista 10 najplaćenijih glumica Holivuda:

1. Sandra Bulok - 51 milion dolara

2. Dženifer Lorens - 34 miliona

3. Dženifer Aniston - 31 miliona

4. Gvinet Paltrou - 19 miliona

5. Anđelina Džoli - 18 miliona

5. Kameron Dijaz - 18 miliona

7. Skarlet Johanson - 17 miliona

8. Ejmi Adams - 13 miliona

8. Natali Portman - 13 miliona

10. Kristen Stjuart - 12 miliona dolara.

Galerija

Bonus video: