Ishranom do ravnog stomaka...

Ako se spremate za ljetovanje, još nije kasno da bez viška oko struka zablistate u kupaćem kostimu
0 komentar(a)
stomak, dijeta, Foto: Shutterstock
stomak, dijeta, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.08.2014. 16:54h

Tajna ravnog stomaka krije se, prije svega, u osvežavajućim prirodnim diureticima, koje možete da napravite sami. Dobićete odličan sok, mnogo zdraviji od gaziranih pića i piva koji vam kvare liniju...

Ako se spremate za ljetovanje, još nije kasno da bez viška oko struka zablistate u kupaćem kostimu - tvrde nutricionisti.

Tajna ravnog stomaka krije se, prije svega, u osvežavajućim prirodnim diureticima, koje možete da napravite sami. U litar vode dodajte malo đumbira, nanu, krastavac i limun isječen na kolutove. I eto odličnog soka, mnogo zdravijeg od gaziranih pića i piva koji vam samo kvare liniju.

Odličan savjet je i da tanko isječene krastavce, nekoliko listića nane i jogurt s probioticima sipate u blender i napravite osvežavajući napitak koji podstiče varenje i sprečava nadutost. Jer, nana ubrzava metabolizam, pa se čaj od nje, ali bez šećera, preporučuje kao osvježenje i u prepodnevnim i u popodnevnim satima.

Stručnjaci preporučuju i neslan sir, jer je lako svarljiv, ne nadima, a vlakna iz integralnog brašna regulišu probavu.

Rješenje je i da jedete masnu ribu - tunjevinu ili losos, pošto će se omega-3 kiseline pobrinuti da hrana brzo napusti vaš želudac.

Bonus video: