Izložba "Koegzistencija" u Tirani: Istovjetnost i razilaženja

Crnogorski umjetnici koji učestvuju u ovoj izložbi su Irena Lagator Pejović, Igor Rakčević, Jelena Tomašević, Jovana Vujanović...
0 komentar(a)
Natalija Vujošević, instalacija, Foto: Privatna arhiva
Natalija Vujošević, instalacija, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 04.08.2014. 15:59h

Prva izložba “Koegzistencija - za novi jadranski koine“, projekat ArTvision-a.live.art.channel. koji se realizuje iz Adriatic IPA programa, otvorena je u Tirani u zanimljivom ambijentu objekta Piramida, u jednom od kultnih građevinskih zdanja iz perioda Envera Hodže.

Izložba prikazuje novije produkcije umjetnika iz Albanije, Crne Gore, Hrvatske, te italijanskih regija Veneto i Pulja, koji rade u domenu video umjetnosti i savremenih formi.

Muzej savremene umjetnosti “Pino Paksali” iz Barija osmislio je i producirao ovu izložbu u saradnji sa timom kustosa i uz institucionalnu podršku zemalja učesnica u projektu, a nakon predstavljanja u Tirani planirane su još četiri nove verzije iste izložbe i to na Cetinju, u Rijeci, Veneciji i u Bariju.

Crnogorski umjetnici koji učestvuju u ovoj izložbi su Irena Lagator Pejović, Igor Rakčević, Jelena Tomašević, Jovana Vujanović, Natalija Vujošević.

Irena Lagator Pejović predstavila se foto-instalacijom “Economy Expirience History“, Jelena Tomašević video instalacijom “Personal Freedom“, “Sent to me by Mr Marconi“ naziv je rada Igora Rakčevića, “The Winner“ Natalije Vujošević i “Once upon a dream“ Jovane Vujanović.

Izložba “Koegzistencija - za novi jadranski koine“ na Cetinju će biti otvorena od 5. septembra.

Bonus video: