Dvojac iz škaljarskog klana pušten uz jemstvo: Đurić i Lopičić na slobodi

Sudija Pavićević potvrdio je "Vijestima" da im nije odredio pritvor, te da ih je pustio uz jemstvo, ne želeći da kaže o kojem iznosu je riječ
529 pregleda 0 komentar(a)
Kafić Vinomania (Novina), Foto: Facebook
Kafić Vinomania (Novina), Foto: Facebook
Ažurirano: 05.08.2014. 11:49h

Sudija kotorskog suda za istrage Špiro Pavićević jutros je nakon saslušanja, uz jemstvo od 12 hiljada eura, pustio da se brane sa slobode članove takozvanog Škaljarskog klana, Kotorane Dalibora Đurića (32) i Ivana Lopičića (25) koji su uhapšeni prije dva dana zbog sumnje da su pretukli dvojicu Budvana - B.B. i B.N. i Kotoranina N.Ć.

Sudija Pavićević potvrdio je "Vijestima" da im nije odredio pritvor, te da ih je pustio uz jemstvo, ne želeći da kaže o kojem iznosu je riječ.

Iz Uprave policije saopšteno je da su pretučeni muškarci, u noći između nedjelje i ponedjeljka, dva sata poslije ponoći, potražili pomoć policije.

Njih trojica su, piše u saopštenju, policajcu ispričali da su ih, njima nepoznate osobe, napale i pretukle u kafiću "Vinomania" u Kotoru.

Inspektori su, saopšteno je, veoma brzo, na osnovu operativnih informacija, osumnjičili Đurića i Lopičića, da su u kafiću "Vinomania", pretukli trojicu muškaraca.

Njih dvojica saslušani su u svojstvu građanina, nakon čega je tužilac, tražio da se uradi "službena radnja prepoznavanje lica".

Po završetku istražnih radnji, tužilac je kvalifikovao krivično djelo i Đuriću i Lopičiću odredio zadržavanje.

Prema policijskim informacijama Đurić i Lopičić su članovi takozvanog škaljarskog kriminalnog klana, koji navodno vode braća Jovica i Igor Vukotić.

Incident se dogodio u u karnevalskoj noći u Kotoru, u ugostiteljskom objektu Vinomania na trgu ispred katedrale Svetog Tripuna ,čiji vlasnci su od prije nekoliko mjeseci Vukotići.

Članovi takozvanog škaljarskog klana, Kotoranin Dalibor Đurić (32) i Ivan Lopičić (25) iz Podgorice, uhapšeni su prije dva dana zbog sumnje da su pretukli dvojicu Budvana - B.B. i B.N. i Kotoranina N.Ć.

Bonus video: