Napad na novinarku: Policija batinama prislila Mitrovića da potpiše izjavu?

Suđenje se nastavlja 1. septembra kada bi trebalo da se analizarijau telefonski listinzi
359 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 04.08.2014. 15:18h

U nastavku suđenja šestorici okrivljenih Nikšićana za brutalno prebijanje novinarke "Dana", Lidije Nikčević, svoje su iskaze dali brat i otac okrivljenog Vladimira Mitrovića, Tihomir i Milovan.

Oni su ispričali da im se Vladimir, prilikom jednom od posjeta ZIKSu-s, požalio da ga je policija batinama prislila da potpiše serviranu izjavu.

Milovan je naveo kako ga jednom prilkom u Spužu vidio da hramlje dok je prilazio mjestu predviđenom za razgovor, a potom mu pokzao i modrice od batina po leđima, ramenima i sa lijeve strane rebara.

Brat Tihomir, kazao je da često nije bio u dobrim odnosima sa Vladimirom, da su u Spužu kratko komunicirali, ali da se sjeća kako mu je Vladimir kazao da mu je sve namješteno i da policija stoji iza toga.

Tihomir je u sud donio i pantalone za koje je nikšićka policija u istražnom postupku u jednom trenutku smatrala da pripadaju napadaču na novinarku dana Lidiju Nikčević. On je ispričao kako su inspektori nikšićke policije prvo njemu nudili da prizna napada na Nikčević ucjenjući ga pričom da imaju njegov DNK. On je to odbio dodajući da je toga dana sa odjeljnja neuropsihijatreije morao iznenada da pođe do stanice policje na informativni razgovor iako se tome protivila njegova ljekarka. Nakon toga policja je pretesla kuću Mitrvića u Župi gdje su nađene sporne pantalone, a potom i vraćene.

Advokatica okrivljenog Mitrovića, Bojana Bešović, ističe da je pravosuđe pod pritiskom da donese presudu iako za to nema valjanih dokaza. To između ostalog temelji i na nagradama koje ministar Raško Konjević dijelio zaslužnim polcijacima nakon hapšenja okrivljenih.

“Pa smo sad svi mi učesnici jedne obavezne formalnosti. Krenulo se od motiva, a sve su prilike da se i osatlo na motivu kada je u pitanju ovaj krivični postupak” kazala je Bešović.

Suđenje se nastavlja 1. septembra kada bi trebalo da se analizarijau telefonski listinzi osmnjičenih kao i grafološko vještačenje navodne skice napada koja je pronađena kod okrivljenog Milovana Gradaševića.

Podsjetimo, njegov sin Goran tvrdio je an prethodnom ročištu da se radi o skizi za ineternet reklamiranje. Sud je danas odbio zahtjev odbrane da se u dokaze uvrste i telefnoski listizni policijskih inspektora koji su učestvovali u istrazi, dok će se pribaviti i video snimci koje je policija izuzela tokom sprovođenja istrage. Sudija, Ivan Perović, tražio je da se na uvid dostavi i eventalna odluka o tome da li je preduzeće “Jumediamont” formalno zabranjivalo oglašavanje u Danu firmi Narcis čiji je vlasnik okrivljeni Željko Miletić. On, Zoran Abramović, Vukašin Đurđevac, Nikola Bulatović, Milovan Gardašević i Vlaimir Mitrović okrivljeni su za napad i brutalno prebijanje Nikčevićeve 3. januara ove godine ispred predstavništva „Dana” u Nikšiću. Nakon tromjesečne istrage, policija je 27. marta uhapsila šestoricu Nikšićana, od kada se nalaze u spuškom zatvoru.

Galerija

Bonus video: