UZALUDNE PRIJETNJE

Kamataši daju oglase u novinama, ne strecaju od policije

Novinaru “Vijesti” koji se predstavio kao neko kome treba zajam, tražili su kamatu od 10 odsto mjesečno za iznose do 10 hiljada eura
225 pregleda 33 komentar(a)
Ažurirano: 04.08.2014. 06:59h

Direktor policije Slavko Stojanović nije uplašio crnogorske kamataše, iako je prije desetak dana javno najavio da će policija, već u septembru, ući u obračun sa njima.

Neki od njih svoj "biznis" i dalje javno reklamiraju u novinama, što je najbolji pokazatelj da zelenaši Stojanovićevu "prijetnju" nijesu ozbiljno shvatili.

“Novčane pozajmice, garancija nekretnine, najpovoljnije kamate... Dajem novčane pozajmice, obavezan zalog. Povoljno!... Novčane pozajmice uz zalog pokretna imovina (automobili, motori, zlato), dogovor oko mjesečne kamate. Brzo i efikasno... Dajemo novčane pozajmice, zalog obavezan, sigurnost i diskrecija su zagarantovani, uslovi najbolji. Samo ozbiljne ponude...“, neki su od tekstova oglasa koji se godinama objavljuju u tender oglasima.

Novinaru “Vijesti” koji se predstavio kao neko kome treba zajam, tražili su kamatu od 10 odsto mjesečno za iznose do 10 hiljada eura. Za sumu veću od toga, kamate su pet do šest odsto.

”Kupoprodajni ugovor sa vlasnikom je osnov, ja moram da obezbijedim svoje pare na neki način. Garancija da ću vratiti zalogu je to što radim godinama i još nije bilo pritužbi na moj profesionalizam, rekao je jedan od podgoričkih kamataša čiji se broj telefona javno oglašava"

U štampanom izdanju čitajte:

  • Kako je tekao razgovor kamataša i novinara "Vijesti"
  • Kako je sve upakovano u pravne okvire
  • Koja krivična djela su posljedice zelenaških ugovora
Preporučujemo za Vas