Remi muškaraca, poraz dama

Remi muškaraca, poraz dama, bilans je crnogorskih šahovskih reprezentacija drugog dana Šahovske olimpijade u norveškom Tromzu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.08.2014. 22:27h

Remi muškaraca, poraz dama, bilans je crnogorskih šahovskih reprezentacija drugog dana Šahovske olimpijade u norveškom Tromzu.

Muškarci su remizirali sa reprezentacijom šahista sa oštećenim sluhom, a naša reprezentacija je ispustila pobjedu nakon što je Kosić na četvrtoj tabli savladao Anarkulova.

Na prvoj tabli remizirali su Đukić i Grinfeld, dok je Kolutis neočekivano savladao Blagojevića.

Meč je odlučivala partija Draško - Klasan. Crnogorski velemajstor je bio bliži pobjedi, ali je Klasan upornom borbom uspio da remizira.

Dame su sa 3:1 poražene od favorita Gruzije, jednoj od najjačih selekcija svijeta. Naše šahistkinje su, čak, bile blizu senzacije jer je na prvoj tabli Aleksandra Milović imala dobijenu poziciju protiv Džagnize, a mlada Tijana Blagojevič na drugoj tabli je imala bolju poziciju protiv Kotenašvili.

Međutim, naše reprezentativke su zbog cajtnota pogriješile i izgubile. Poražena je i Sanja Mišović na četvrtoj tabli od Baciašvili, dok je poen Crnoj Gori donijela Marija Stojanović.

Većina današnjih mečeva se završila pobjedama favorita. Veliko iznenađenje u muškoj konkurenciji napravila je druga ekipa Norveške, odigravši 2:2 sa drugim favoritom Ukrajinom, zahvaljujući pobjedi Urdekala na 1. tabli protiv legendarnog Vasilija Ivančuka.

U 3. kolu muškarci će igrati protiv domaćina Norveške, za koje se očekuje da na 1. tabli nastupi prvak svijeta Magnus Karlsen, a žene će utjehu za današnji nesrećan poraz tražiti u meču sa Tadžikistanom.

Bonus video: