Podgorica: Uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva na Koniku

"M.N. se nakon događaja udaljio sa lica mjesta, dok je D.S. transportovan u Službu hitne medicinske pomoći..."
227 pregleda 2 komentar(a)
Šajo grupa, Lažna bomba, Policija, Foto: Savo Prelević
Šajo grupa, Lažna bomba, Policija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.08.2014. 12:32h

Podgorička policija uhapsila je M.N. (35) zbog sumnje da je u noći između subote i nedjelje hicem iz pištolja pokušao da ubije D.S.

Kako je saopštila policija, sumnja se da je M.N. koji je rođen u Sajarevu, a nastanjen u Podgorici, u Bosanskom naselju na Koniku pucao na D.S. rođenog u Rijeci, a nastanjenog u Podgorici i pogodio ga u predjelu grudnog koša.

"M.N. se nakon događaja udaljio sa lica mjesta, dok je D.S. transportovan u Službu hitne medicinske pomoći a potom u Urgentni blok Kliničnog centra u Podgorici radi pružanja ljekarske pomoći.

Policijski službenici su, odmah po saznanju za događaj, preduzeli aktivnosti na rasvjetljavanju događaja i pronalasku osumnjičenog, među kojima i blokadu šireg lica mjesta i saobraćajnica. Osumnjičeni M.N. je nakon petnaest minuta pronađen i lišen slobode", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj, a pronađeno je improvizovano oružje - pištolj ručne izrade, koji je poslat u Forenzički centar radi vještačenja.

"Oštećeni D.S. je hospitalizovan u Kliničkom centru i, prema informacijama kojima raspolažemo, njegovo zdravstveno stanje je sada stabilno.

Osumnjičeni M.N. je danas, uz krivičnu prijavu, kojom mu se osim navedenog na teret stavlja i sumnja da je počinio KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, priveden zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici na dalju nadležnost", zaključuje u saopštenju.

Bonus video: