Budvanska policija istražuje: Samoranjavanje li odmazda za tuču?

Mladić se sa prostrijelnom ranom stopala pojavio rano juče, sam, na vratima Hitne pomoći, zatraživši ljekarsku pomoć
4 komentar(a)
Ažurirano: 03.08.2014. 07:00h

Poziv koji je juče u cik zore iz Hitne pomoći Doma zdravlja Budva proslijeđen stanici policije, bio je alarm inspektorima kriminalističke polciije da započnu istragu kako je došlo do ranjavanje 25 godišnjeg Budvanina Ivana P.

Mladić se sa prostrijelnom ranom stopala pojavio rano juče, sam, na vratima Hitne pomoći, zatraživši ljekarsku pomoć.

Dežurani ljekari odmah su ustanovili da je riječ o ranjavanju metkom, te su pacijenta, koji je izgubio dosta krvi , nakon pružene neophodne ljekarske pomoći, odmah transportovan u kotorsku Opštu bolnicu.

Kako to nalažu propisi, dežurni ljekar o slučaju ranjavanja obavijestio je budvansku policiju, a inspektore je odmah zaintrigirao slučaj, jer nijesu imali nikakvu prijavu da je tokom noći bilo upotrebe vatrenog oružja u gradu, niti bilo kakvih većih incidenata.

Inspektori su odmah započeli istragu, te obavijestili kotorsku bolnicu da im dostavi informaciju gdje je pacijent i da li će biti pušten na kućnu njegu ili hospitalizovan.

Međutim, ubrzo je javljeno da je mladiću previjena rana, te da nema potrebe da bude zadržan, te da će po povratku u Budvu morati javiti u policiju kako bi objasnio kako je došlo do ranjavanja.

Sat vremena kasnije povrijeđeni mladić je u stanici policije ispričao svoju verziju priče, koja je inspektorima djelovala još čudnije, pa je i zvanično započeta istraga o cijelom slučaju.

Kako “Vijesti” nezvanično saznaju, policiji je prvo bilo sumnjivo zbog čega je mladić od policije krio da se ranio, i to nije prijavio, a još više im je sve bilo sumnjivo nakon što su čuli njegovu neuvjerljivu priču o samoranjavanju.

Da u cijelom slučaju postoji mogućnost da je riječ o mogućem napadu, odnosno nekoj vrsti opomene, policiji je bilo jasno jer je upravo mladić prije desetak dana bio incijator žestoke tuče na šankovima uz zidine Staroga grada.

On je tada bukvalno nasrnuo na jednog od gazdi popularnog šanka uz gradske bedeme, kada je dio inventara bio demoliran, a u tuču se uključilo i osoblje lokala koje je štitilo gazdu.

Gosti obližnjih kafića tada su navodno bježali ispred razbješnjele gomile koja se, navodno, u jednom trenutku preselila u unutrašnjost Starog grada.Veći incident spriječio je dolazak policijskih službenika.

Policija istražuje povezanost ova dva slučaja, jer kako “Vijesti” saznaju, ovaj mladić je poznat policiji po impulsivnom ponašanju.

Bonus video: