Pred sudijom

Optuženi se kaju zbog tuče na bazenu, ali ostaju u pritvoru

Žale što su došli u situaciju da se fizički obračunaju sa starijim ljudima koji im mogu biti roditelji
3467 pregleda 4 komentar(a)
Kosta Obradovic, Ivan Milickovic (Novina), Foto: Jelena Jovanović
Kosta Obradovic, Ivan Milickovic (Novina), Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 02.08.2014. 19:37h

Podgoričani Kosta Obradović (22) i Ivan Miličković (29), kazali su juče da se kaju i da im je “posebno žao” što su došli u neprijatnu situaciju da se fizički obračunaju sa Veselinom i Brankom Pejović “ljudima starije životne dobi, koji mogu da im budu roditelji”.

Oni su to rekli u danilovgradskom Osnovnom sudu, gdje im se, pred sutkinjom Sonjom Keković, sudi zbog incidenta koji se 3. jula dogodio na bazenu u Novom Selu.

Obradović i Miličković terete se da su tog dana napali osobolje i vlasnike spa centra, dvojicu Pejovića i da su u tuči koristili gasne pištolje.

Branilac optuženih, advokat Božo V. Milonjić, rekao je “Vijestima” da su Obradović i Miličković iznijeli odbranu i negirali navode optužnice koja ih tereti za nasilničko ponašanje.

“Negirali su izvršenje krivičnog djela i ispričali da tog dana nisu došli na bazen sa pištoljima, da nisu bili pijani ni drogirani, što se vidi i po nalazima koji su urađeni tog dana”, kazao je Milonjić.

Istakao je da su se njegovi branjenici juče javno izvinili porodici Pejović i kazali da im je žao što su im “u guranju nanijeli povrede”.

Dodao je da su Obradović i Miličković, pred sutkinjom ispričali da su se tog dana branili od Pejovića, koji su navodno imali pištolje.

“Tokom postupka ja sam, kao branilac optuženih, insistirao da se oštećeni izjasne o tome kako su Obradoviću i Miličkoviću nanijete povrede, ali su oni rekli da zbog gužve i guranja to nijesu vidjeli”, rekao je Milonjić.

Advokat je kazao da su saslušani i svjedoci - zaposleni u objektu u kom je bila tuča.

“Oni su rekli da su vidjeli guranje i tuču, ali ne i na koji su način moji branjenici dobili povrede. Ispričali su i da su čuli da okrivljeni prijete oštećenima, govoreći im da se neće na ovome završiti'”, rekao je Milonjić.

Sutkinja produžila pritvor Obradoviću i Miličkoviću

Sutkinja Sonja Keković juče je odbila zahtjev advokata Boža V. Milonjića da optuženima Kosti Obradoviću i Ivanu Miličkoviću ukine pritvor, i produžila ga do daljeg. Milonjić je rekao “Vijestima” da je, obrazlažući pred sutkinjom svoj zahtjev, kazao da okrivljeni nikada ranije nijesu osuđivani za krivično djelo nasilničko ponašanje.

“Pokajali su se i javno izvinili porodici Pejović. Zbog toga, ali i iz razloga što su javno obećali da nikada više neće poći tamo, a i imajući u vidu da se jedan od oštećenih - Branko Pejović, nije pridružio krivičnom gonjenju, predložio sam ukidanje pritvora”, kazao je Milonjić.