Otvoren Montenegro film festival

Prikazan je filmi "Varvari" u režiji Ivana Ikića u kome glume Željko Marković, Nenad Petrović, Jasna Djuričić, Marina Vodeničar i Mirko Vlahović
0 komentar(a)
Sa otvaranja Montenegro Film Festivala, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Sa otvaranja Montenegro Film Festivala, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 02.08.2014. 06:41h

Filmsko stvaralaštvo je divan posao, ali i veliki izazov pun odricanja sa željom uloviti najauzvišenije, ući u svijet kreativnosti i zaboraviti crno bijeli svijet, a radost podijeliti sa gledaocima. Slaviti stvaralaštvo, umjetnost i život, kao najveće univerzalne vrijednosti, kazao je makedonski glumac Meto Jovanovski otvarajući u petak veče na Kanli kuli 28. Filmski festival Herceg Novi - Montenegro film festival.

Nakon toga, prikazan je filmi "Varvari" u režiji Ivana Ikića u kome glume Željko Marković, Nenad Petrović, Jasna Djuričić, Marina Vodeničar i Mirko Vlahović. Riječ je o tinejdžerskoj drami odrastanja u svijetu bez perspektive, portret jedne mlade generacije koja stasava u društvu izgubljenih vrijednosti.

Kao drugi film prve večeri festivala publika je vidjela film "Djevojka za zabavu" ("Party Girl") reditelja Claire Burger, Marie Amachoukeli-Barsacq i Samuel Theis.

Program na kuli vodile su glumice Tanja Bošković i Dragana Dabović.

U subotu su na programu filmovi "Spomenik Majklu Džeksonu", u režiji Darka Lungulovog i omnibus "Mostovi Sarajeva", koji će biti prikazan van konkurencije.

Bonus video: