Opljačkane prostorije "Centroslavije": Krali 50 metara od policije

Tomašević ne sumnja da je konkurencija poharala firmu i zapalila uniforme spremne za tender
343 pregleda 2 komentar(a)
Centroslavija, Foto: Zoran Đurić
Centroslavija, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 30.07.2014. 15:09h

Zasada nepoznate osobe su u noći između ponedjeljka i utorka provalile, pokrale i zapalile kancelarije firme “Centroslavija” u Podgorici.

Prostorije demolirane i poharane firme nalaze se na Bulevaru Jovana Tomaševića, preko puta stare zgrade vlade, u neposrednom komšiluku zgrade Uprave policije. Podgoričanin Radovan Tomašević, iz firme “Centroslavija”, ispričao je da su im ukradena dva računara i sa parkinga službeni kombi “reno trafik” registarskih oznaka PG -AM298.

“Ne sumnjam ni na koga. Godinama se bavimo poslom dobavljača uniformi, HTC opreme. Između ostalog za Ministarstvo unutrašnjih poslova, policiju, vojsku... Ne vjerujem da bi neko od konkurenata mogao biti odgovoran”, rekao je Tomašević.

U kancelariji firme “Centroslavija” nalazili su se prototipovi novih uniformi policije, vatrogasaca i vojske. Tomašević tvrdi da su provalnici, prije nego su pobjegli, uniforme zapalili.

U kancelariji firme “Centroslavija” nalazili su se prototipovi novih uniformi policije, vatrogasaca i vojske

“Ne znam što im je bio motiv da unište uniforme, koje je trebalo da predstavimo na sljedećem tenderu”, rekao je Tomašević.

On je rekao da je za provalu saznao kada je juče ujutro došao na posao.

“Kancelarije su bile obijene, a vatra je već bila ugašena. Vatrogasci nijesu morali ni da dolaze. Mislim da su provalnici namjerno ugasili vatru. Da to nijesu uradili, zapalila bi se cijela zgrada”, kazao jeTomašević.

On je kazao i da je vlasnik firme Žarko Tomašević na službenom putu.

“Vlasnik je često u Podgorici. Upoznat je sa ovim događajem i brzo će doći”, rekao je Tomašević, koji je provalu i uništenje imovine prijavio policiji.

Na lice mjesta je izašla ekipa za požare, eksplozije i havarije podgoričkog Centra bezbjednosti i obavila uviđaj koji je trajao više od dva sata. Iz policije je saopšteno da tragaju za provalnicima. Firma “Centroslavija”, prema podacima Centralnog registra privrednih subjekata, osnovana je u avgustu 2002. godine, a od 2004. posluju sa policijom.

Šljivovicu i sokove pili natenane

Provalnici su, sve su prilike, krali i palili natenane. To govori činjenica da je policija pronašla praznu ambalažu sokova i rakije šljivovice koju, sumnja se, provalnici uzeli iz frižidera iz jedne od prostorija koju su pharali.

“Policija je sokove i ostavljene flaše izuzela i poslala na vještačenja ”, kazao je Tomašević .

Iz policije je nezvanično potvrđeno “Vijestima” da su službenici krim-tehnike izuzeli predmete sa lica mjesta, pod sumnjom da se na njima mogu pronaći papilarni otisci i DNK provalnika.

Bonus video: