muzej grada perasta

“Tragač vječnosti“: Obilježen rođendan i 40 godina od smrti Lubarde

Izložba je postavljena u salonu muzeja, na prvom spratu i trajaće do sredine avgusta mjeseca
86 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.07.2014. 19:23h

U Muzeju grada Perasta preksinoć je otvorena izložba Petra Lubarde pod nazivom “Tragač vječnosti“.

Izložba je postavljena u salonu muzeja, na prvom spratu i trajaće do sredine avgusta mjeseca. Postavku čini deset radova koji su nastali 50- tih i 60-tih godina prošlog vijeka. Goste je pozdravio direktor OJU “Muzeji“ Kotor Andro Radulović, kustos Dragana Lalošević i Đuro Lubarda, bratanić slavnog slikara.

Radulović je istakao da je izložba nastavak kulturnog ljeta u Kotoru, te da predstoji bogati kulturni program u narednim mjesecima.

Večerašnja izložba je nastavak kulturnog ljeta u Kotoru, tako je devetog jula u Muzeju grada Perasta otvorena izložba slika Dada Đurića, pa je 15. jula u Pomorskom muzeju Crne Gore otvorena izložba slika Voja Stanića, večeras vam predstavljamo izložbu slika Petra Lubarde, a za 20. avgust, takođe u Muzeju grada Perasta, planirana je izložba slika i crteža Ratka Odalovića i Draška Dragaša.

Za početak oktobra u crkvi Svetog Pavla će biti postavljena instalacija Janisa Kunelisa, a takođe su u planu brojni koncerati, promocije i značajna kulturna dešavanja najavio je Radulović. Izložbu je otvorila Đina Lazar, kćerka Lubardine sestre Vjere i predsjednica Fondacije “Petar Lubarda“.

Lazar je, između ostalog, istakla da je očuvanje sjećanja na Lubardu, odavanje časti umjetniku i njegovo ponovno vraćanje na mjesta gdje je dobio svjetska priznanja - osnovna aktivnost i djelovanje Fondacije.

Preporučujemo za Vas