Kotoranin uhapšen zbog 19 grama heroina

On se sumnjiči da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga
77 pregleda 0 komentar(a)
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.07.2014. 15:53h

Podgorička policija uhapsila je D.D. (34), nastanjenog u Kotoru, kod kojeg je pronađeno 19 grama heroina.

On se sumnjiči da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga.

Službenici grupe za suzbijanje droge Podgorica, raspolažući operativnim saznanjima u sadejstvu sa saobraćajnom policijom, u mjestu Bistrica kod Glavnog grada u ponedjeljak kontrolisali vozilo marke „Renault“, kotorskih registarskih oznaka kojim je upravljao R.R. (24) iz Kotora, a na mjestu suvozača nalazio se D.D.

Kako je saopšten iz policije, prilikom kontrole D.D. je odbacio od sebe veći pvc zamotuljak u kojem je pronađena materija za koju se sumnja da je opojna droga heroin težine oko 19 grama.

Daljim pregledom ispod sjedišta suvozača pronađen je jedan omot od CD diska na kome se nalazila materija u količini od jednog grama za koju se takođe sumnja da je heroin.

Pregledom D.D, u njegovoj ručnoj torbici pronađena je manja količina materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana i tri tablete Trodona.

Pronađeni predmeti su izuzeti i biće poslati na vještačenje u Forenzički centar a o događaju je obaviješten nadležni državni tužilac.

“Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je D.D. namjeravao da pomenutu opojnu drogu stavi u promet, na što ukazuje i to da je dio materije za koju se sumnja da je heroin izdvojio na omotu CD-a, u namjeri da da na uživanje R.R. koji se nalazio sa njim u vozilu”, kaže se u saopštenju.

Nakon hapšenja D.D. je u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, sproveden nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost.

Bonus video: