"O miševima i ljudima" oborio rekord Brodveja

Komad, u kome igraju Kris O'Daud i Lejton Mister, prikazuje tragičnu priču dvojice radnika koji pokušavaju da nađu svoj put tokom velike ekonomske krize
0 komentar(a)
O miševima i ljudima, Foto: Beta/AP
O miševima i ljudima, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.07.2014. 08:12h

Pozorišni komad Džejmsa Franka (James Franco) "O miševima i ljudima", po romanu Džona Štajnbeka (John Steinbeck), završio je posljednju nedjelju prikazivanje na njujorškom Brodveju sa ogromnim uspjehom - rekordom na blagajni.

Kako je saopšteno, za osam izvedbi u Teatru Longejkr (Longacre) predstava je prošle nedjelje zaradila rekordnih 1.038.106 dolara, čime je to pozorište postalo prvo koje je s jednom predstavom prešlo granicu od milion dolara.

Komad, u kome igraju Kris O'Daud (Chris O'Dowd) i Lejton Mister (Leighton Meester), prikazuje tragičnu priču dvojice radnika koji pokušavaju da nađu svoj put tokom velike ekonomske krize u SAD krajem 20-ih i 30-ih godina prošlog vijeka.

Predstava je zaradila i 3,8 miliona dolara za prethodnih samo 12 nedjelja prikazivanja, a prva je američka produkcija koju je za film snimio Nacionalni teatar lajv (National Theatre Live).

Bonus video: