Damir Mandić 25 dana u samici zbog mobilnog telefona

Službenik spuškog zatvora Ivan Knežević umalo je izvukao deblji kraj, nakon što je Damiru Mandiću oduzeo mobilni telefon
346 pregleda 11 komentar(a)
Damir Mandić, Foto: Savo Prelević
Damir Mandić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.07.2014. 15:58h

Zatvorenik Damir Mandić kažnjen je sa 25 dana samice zbog posjedovanja mobilnog telefona, a osuđenici Nikola i Nebojša Marković u samici će provesti po 21 dan zbog neprimjerenog ponašanja prema službeniku ZIKS-a, saopšteno je iz spuškog zatvora.

Mandić i Markovići kažnjeni su i oduzimanjem klasifikacione grupe i vraćeni u treću.

Njih trojica bili su na disciplinskom raportu zbog incidenta koji se u petak veče dogodio u Kazneno-popravnom domu, nakon što je službenik zatvora Ivan Knežević Mandiću oduzeo mobilni telefon.

Direktor ZIKS-a Miljan Perović danas je primio službenika Ivana Kneževića, koji je pohvaljen i nagrađen za profesionalno postupanje.

Iako su u današnjem saopštenju negirali da su osuđenici tada napali Kneževića, njegove kolege nakon incidenta ispričali su da je on umalo dobio batine i da su mu zatvorenici prijetili bodežom.

"I Mandić, i Markovići iskazali su kajanje i obećanje da će svoje ponašanje uskladiti sa pravilima kućnog reda u ZIKS-a, a disciplinska komisija je, oglašavajući ih krivim, eksplicitno saopštila da je obaveza svih osuđenih i pritvorenih lica poštovanje zakona i propisa kojima se uređuju obaveze lica lišenih slobode", navodi se u saopštenju ZIKS-a.

Bonus video: