Uhapšene dvije osobe po međunarodnim potjernicama

Sudije za istragu Višeg suda u Podgorici i Višeg suda u Bijelom Polju su za Vučerakovića i S.J. donijeli rješenja o određivanju ekstradicionog pritvora
0 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.07.2014. 13:50h

Crnogorska policija uhapsila je Baranina Željka Vučerakovića (51), kojeg je potraživala Srbija, kao i S.J. (45) iz Makedonije kog je tražila Njemačka.

Podgorička policija 24. jula je, postupajući po međunarodnoj potjernici Interpola Beograd, uhapsila Vučerakovića (51) koji se potražuje radi izdržavanja kazne zatvora od šest godina.

On je na tu kaznu osuđen presudom Posebnog odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala Višeg suda u Beogradu, zbog počinjenog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Službenici stanice granične policije Rožaje su, 25. jula postupajući po međunarodnoj potjernici Interpola Visbaden, na graničnom prelazu Kula uhapsili S.J. (45), rođenog u Kočanima – Makedonija.

Međunarodna potjernica raspisana je na osnovu Evropskog naloga za hapšenje koji je izdat radi obezbjeđenja prisustva S.J. u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi u Njemačkoj.

On se sumnjiči da je počinio krivično djelo silovanje.

Sudije za istragu Višeg suda u Podgorici i Višeg suda u Bijelom Polju su za Vučerakovića i S.J. donijeli rješenja o određivanju ekstradicionog pritvora.

Bonus video: