Mercedes će razmotriti naredbe iz boksa

„Takva situacija nam se više neće ponoviti. Ne možemo da očekujemo od vozača da se u drugom dijelu sezone pomjere i propuste glavnog konkurenta”, rekao je šef ekipe Toto Volf za BBC
1 komentar(a)
Luis Hamilton i Niko Rozberg, Foto: Reuters
Luis Hamilton i Niko Rozberg, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.07.2014. 13:53h

Ekipa Formule 1 Mercedes saopštila je danas da će razmotriti svoj pristup trkama nakon nepoštovanja naredbi iz boksa tokom Velike nagrade Mađarske.

Tokom jučerašnje trke na Hungaroringu, Luis Hamilton je odbio naređenje iz boksa da se pomjeri i propusti klupskog kolegu Nika Rozberga.

„Takva situacija nam se više neće ponoviti, pokušaćemo da izvučemo pouke. Ne možemo da očekujemo od vozača da se u drugom dijelu sezone pomjere i propuste glavnog konkurenta”, rekao je šef ekipe Toto Volf za BBC.

„Moramo da analiziramo kako smo došli do ovoga. Ako pustite klupskog kolegu i on pobijedi, izgubićete osam do 10 bodova i to će vas unazaditi u borbi za titulu”.

„Teško je bilo procijeniti šta je ispravno u tom dijelu trke. Možda je došao trenutak da malo popustimo, u dogovoru s obojicom. Svi smo odrasli i moramo da pokušamo da narednog puta budemo bolji”, dodao je Volf.

Vozač Red Bula Danijel Rikardo pobijedio je u trci, drugi je bio Fernando Alonso iz Ferarija, treći je kroz cilj prošao Hamilton, a četvrti je bio Rozberg.

U generalnom poretku vozača prvi je Rozberg sa 202 boda, a drugi je Hamilton sa 11 bodova manje.

U 50. krugu trke na Hungaroringu, iz boksa Mercedesa izdato je naređenje da Hamilton propusti Rozberga, pošto je Njemac još jednom morao u boks, ali je svjetski šampion iz 2008. godine to odbio.

„Bio sam u konkurenciji, ne shvatam zbog čega moram da ga propustim. Siguran sam da je naređenje bilo iz pravih razloga, ali da sam ga propustio, sigurno bi me za nekoliko krugova prestigao”, rekao je Hamilton poslije trke.

PRIZNALI GREŠKU

Bonus video: