Rožaje: Zbog spora oko parkinga izbila masovna tuča, dvoje teže povrijeđeno

Prema informacijama iz policije, tuči je prethodila svađa koju su najvjerovatnije izazvali Tarhaniš, Kalač i Jahović
81 pregleda 0 komentar(a)
Rožaje, Foto: Aida Skorupan
Rožaje, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 28.07.2014. 12:01h

Rožajac Anes Kalač (34) koji je teško ranjen sinoć oko ponoći, operisan je u beranskoj bolnici. Hiruška intervencija trajala je do ranih jutarnjih sati i Kalač se trenutno nalazi na intenzivnoj njezi. Prema nezvaničnim informacijama, njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

Na njega je, prema nezvaničnim informacijama iz policije, pucano iz automatske puške, u naselju Suho polje, u neposrednoj blizni benzinske pume.

Kalač je tokom pucnjave dobio ustrijelnu ranu u predjelu butine. Njemu su od metka povrijeđeni kuk, bešika i crijeva.

Prema informacijama iz policije, tuči je prethodila svađa koju su najvjerovatnije izazvali Tarhaniš, Kalač i Jahović. Njima je navodno zasmetao kombi koji su Muratovići parkirali ispred svog marketa, u centru grada, kako bi istovarili robu. Poslije kraće prepirke neki od učesnika incidenta su upotrijebili i drvene parmake. U opštem merežu, pored tjelesnih povreda, demolirani su market i kombi porodice Muratović, te automobil „golf“ koji pripada Kalaču.

Inače, tuča u kojoj je Kalač povrijeđen desila se 20-ak minuta poslije ponoći a policija traga za počiniocem.

Policija je privela učesnike tuče, uzela izjave od oko 20 svjedoka i predmet predala tužiocu

U tuči su teže povrijeđeni Sevad Muratović i Šaban Tarhaniš. Obojica su zadržana u beranskoj bolnici, dok su lakše povrijeđeni Almin Kalač Mango, Elvis Jahović, Mirsad Muratović i Jasmin Muratović, nakon ukazane prve pomoći pušteni kući.

Policija je privela učesnike tuče, uzela izjave od oko 20 svjedoka i predmet predala tužiocu.

Jasmin Muratović tvrdi da nije tačna policijska verzija da je Tarhanišu, Kalaču i Jahoviću zasmetao nepropisno parkiran kombi, već da su oni razbojnički u sred bijela dana uletjeli u prodavnicu koju su demolirali, a iz kase odnijeli najmanje šest hiljada eura.

„U radnji je u tom trenutku bilo mnogo mušterija koje su bježale glavom bez obzira", rekao je on.

Prema njegovim riječima, policija je privela samo trojicu huligana, iako su im se ubrzo pridružili drugovi, pa ih je bilo 15.

„Divljački su nasrnuli na nas, i pričinjena nam je materijalna šteta od oko 50, 60 hiljada eura", rekao je Jasmin.

Muratović: Policija pustila napadače da naoružani kruže gradom i prijete

Muratović tvrdi da je grupa sa kojom se sukobio nakon puštanja iz policije ponovo došla, ovog puta pred njihovu drugu radnju, i to naoružana pištoljima.

"To to smo prijavili policiji koja ponovo nije reagovala. Navodno nije mogla da ih nađe, a oni cijelo vrijeme u vozilu nikšićkih tablica kruže gradom i kao da nas ponovo provociraju", rekao je Jasmin.

Muratović tvrđi i da policija nije obezbijedila demolirani objekat dok su on i njegova povrijeđena braća bili u bolnici i kasnije davali izjave u stanici policije.

"S obzirom na to da su napadači na slobodi, brinemo za svoje živote i imovinu, i plašimo se da se napad ne ponovi. Ipak, tokom noći nećemo čuvati radnju u kojoj ima robe u vrijednosti od oko 200 hiljada eura, a da li će to činiti policija ne znamo", rekao je juče Jasmin Muratović “Vijestima”.

Bonus video: