Tri takmičara, tri medalje

Pešići su bili drugi i treći nakon prvog dana desetoboja, ali su sjajnim nastupima danas trijumfovali u Rumuniji
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.07.2014. 19:06h

Tri crnogorska atletičara nastupila su na 73. Balkanskom prvenstvu u rumunskom Piteštiju, i vratiće se sa medaljama. Najuspješniji je bio desetobojac Lovćena Darko Pešić, koji je pobijedio sa 7.259 bodova ispred brata Dragana sa 6.951. Srebrni je bio i naš bacač diska, Mojkovčanin Danijel Furtula sa hicem od 61.48 metara.

Braća Pešići su bili drugi i treći nakon prvog dana desetoboja, ali su sjajnim nastupima danas preuzeli vođstvo i trijumfovali u Rumuniji. Ipak, 21-godišnji Darko nije suspio da izbori normu za Evropsko prvenstvo, koje u Cirihu počinje 12. avgusta. Norma za to takmičenje je 7.820 poena, a Darko je najbolji rezultat u karijeri ostvario prošle godine kada je bio srebrni na Frankofonskim igrama u Nici (7.636 bodova). Zato mnogo više rezultatom može da bude zadovoljan njegov godinu mlađi brat Dragan, koji je postavio lični rekord u Piteštiju.

A Furtula je svoj najbolji hitac imao u četvrtoj seriji, ali mu je to bilo dovoljno samo za drugo mjesto, pošto je 30-godišnji Hrvat Maertin Marić u istoj seriji bacio hitac karijere, 62.91 metar. Furtuli preostaje da se pripremi za Evropsko prvenstvo u Cirihu, pošto je izborio normu još prošle godine u Baru.

Sa trenerima Dragom Musićem i Danilom Krtinićem je put Piteštija krenula i naša najbolja seniorka, Slađana Perunović, ali zbog gubitka sportske opreme nije nastupila u disciplinama na 5.000 metara i 3.000 stipl.

Bonus video: