Nevrijeme na primorju: Potopljeno nekoliko čamaca, više kupača spašeno

Veliki talasi "gutali" su plaže, a spasioci i mještani apelovali su na kupače i turiste da ne ulaze u more
135 pregleda 13 komentar(a)
Herceg Novi nevrijeme, benzinska Meljine Ljiljana Nikezić, Foto: Čitalac reporter
Herceg Novi nevrijeme, benzinska Meljine Ljiljana Nikezić, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 27.07.2014. 20:32h

Uprava pomorske sigurnosti (UPS) i plovna jedinica policije danas od 18 sati neprekidno su u spasilačkoj akciji u akvatorijumu između Bara i Petrovca.

Nevrijeme i južni vjetar, koji su eskalirali kasno popodne, podigli su velike talase koji su izazvali potapanje nekoliko čamaca, srećom, bez ljudskih žrtava. Prema dostupnim podacima, spasilački čamac UPS pod komandom direktora Uprave kapetana Vladana Radonjića, oko 18 sati izvukao je kod Crnog rta grupu djece i odraslih, nakon čega je u moru između Čanja i Buljarice primijetio još jedno lice u moru kojem je pritekao u pomoć.

Iz Petrovca je večeras UPS-u dojavljeno da je 12 kupača odsječeno na jednoj stijeni i za njima su u 21 sat tragali čamac UPS i policijski čamac. Prije toga, nešto prije 17 sati došlo je do prevrtanja manjeg čamca kod Čanja, gdje je UPS odmah reagovala i izvadila iz talasa troje djece.

Zbog spasilačke akcije koja je u toku, posada UPS nije se javljala na novinarske pozive.

Posade taksi brodića koji saobraćaju između Bara i Kraljičine plaže kod Čanja, prekinuli su vožnje oko 16 sati kada je vremenska situacija počela da se pogoršava i bezbjedno su se sa turistima vratili u barsku marinu.

Na putu u marinu, brod “Montenegro” skipera Predraga Adžića uzeo je u tegalj gliser sa turistima kojima se pokvario motor i doteglio ih u marinu.

"Vijestima" je u UP rečeno da je najopasnije bilo kod Čanja, gdje su se mještani sa čamcima i Plovnom jedinicom policije borili da sa Kraljičine plaže izvuku turiste, koji su ostali zarobljeni na obali.

"Jak vjetar za kratko vrijeme je napravio ogromne talase, koji su za pola sata gutali plaže. Turisti su bježali, a onda je napravljena i akcija spašavanja ljudi, koji su ostali na Kraljičinoj plaži kod Čanja. Sve je srećom dobro okončano", rečeno je "Vijestima" u UP.

Zbog nevremena na gotovo svim plažama su bile istaknute crvene zastavice...

Bonus video: