Boškan: Trud se isplatio

"Sav trud koji su uložili tokom priprema, kvalifikacija i Evrolige se isplatio ovim zlatom", rekao je Boškan
91 pregleda 1 komentar(a)
Slobodan Boškan, Foto: Cev.lu
Slobodan Boškan, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 26.07.2014. 22:27h

Slobodan Boškan, selektor Crne Gore, bio je ponosan na svoje momke nakon osvajanja odbojkaške Evrolige.

"Drago mi je da smo obje utakmice pobijedili. Prvo u Solunu, gdje je bilo izuzetno teško i naporno, a naravno i u Budvi, gdje su i očekivanja publike, javnosti, pored naši, bila veika. Mislim da su momci bili sjajni, i završno sa ovom utakmicom su pokazali kako umiju da igraju dobro. Sav trud koji su uložili tokom priprema, kvalifikacija i Evrolige se isplatio ovim zlatom", rekao je Boškan.

Vojin Ćaćić, kapiten Crne Gore, priznao je da je bilo teško.

"Počeli smo vrlo loše, izgubili smo taj prvi set. Možda je bio pritisak na početku, očekivali smo, možda, da će oni slabije da odigraju, ali su počeli meč skoro bez greške i poveli. Ali, ponovo smo se vratili u meč nakon izgubljenog seta, odigrali odličnu utakmicu do kraja, bez greške, zaustavili Đurića i osvojili Evroligu. Još nisam svjestan šta smo uradili, to ću znati tek kad sjutra, ali je ovo najveći uspjeh crnogorske odbojke. Napravili smo odličan rezultat, nadam se da ćemo naredne godine igrati Svjetsku ligu", rekao je Ćaćić.

Najbolji igrač Grčke, korektor Mitar Đurić ostao je bez snage u revašu finala, zbog čega gosti i nisu imali šansi da ozbiljnije priprijete.

"Nisam izdržao da uradim to što sam trebao, što sam radio prije. Mi smo mlada ekipa, i dali smo koliko smo mogli. Idemo dalje. Čestitam momcima iz Crne Gore, zasluženo su osvojili trofej", rekao nam je Đurić.

Bonus video: