Konac djelo krasi

"Euforiju moramo da ostavimo sa strane, odigramo kako treba meč u subotu i ako Bog da da osvojimo zlato", kaže tehničar Crne Gore Simo Dabović
2 komentar(a)
Ažurirano: 26.07.2014. 13:16h

Sa osam pobjeda i tri poraza, odbojkaši Crne Gore su zaslužili da podignu pehar u ovogodišnjoj Evropskoj ligi, u svom tek drugom učešću u ovom takmičenju. Ali, to je neophodno potvrditi večeras i na terenu Mediteranskog sportskog centra u Budvi protiv Grčke, u revanšu finala…

"Crna Gora je tu gdje jeste isključivo zbog toga što su svi igrači bili za ekipu, što smo napravili sjajnu timsku atmosferu. Svako je dao svoj doprinos, neko više, neko manje. Kada bismo analizirali sve utakmice od početka Evrolige do prvog meča u Solunu, svi su dali doprinos, na treningu i utakmicama. Ne bih isticao nijednog pojedinca, mislim da smo zahvaljujući timskoj igri došli do finala. Zato i mislim da nam pripada da u subotu pobijedimo i osvojimo Evropsku ligu", kaže Boškan.

Pobjeda od 3:2 u Solunu, nakon što su “crveni” gubili 2:1, širom je otvorila vrata osvajanju Evrolige, što bi najveći uspjeh naše odbojke, a drugo zlatno nakon trijumfa na Igrama malih zemalja u Lihtenštajnu, u junu 2011. godine, u, ipak, mnogo skromnijoj konkurenciji (Kipar, Luksemburg, Island, San Marino, Andora).

"Prva utakmica je bila teška za obje ekipe, biće težak i revanš, jer je u finalu potrebno pobijediti dva puta da se osvoji trofej. Znamo da moramo da igramo dobro, kao u Solunu, da bismo pobijedili. Imam povjerenja u tim, imamo kvalitet za pobjedu. Nadam se da će publika doći da nam pomogne", dodao je Boškan.

Igrači revaš sa Grcima dočekuju hladne glave, ne osvrćući se na ranije odigrane utakmice protiv Grčke u grupnoj fazi (pobjeda od 3:0 i poraz od 3:1).

"Ne osvrćemo se, čak, ni na meč u Solunu. Ako gledamo na ono što smo do sada uradili, mislim da smo ostavili bolji utisak u odnosu na Grčku i da smo, navodno, bolja ekipa. Ali, ne treba da mislimo o tome, euforiju moramo da ostavimo sa strane, odigramo kako treba meč u subotu i ako Bog da da osvojimo zlato", kaže tehničar Crne Gore Simo Dabović, koji veoma dobro poznaje grčke igrače, jer će sljedeće sezone igrati treću sezonu u zemlji Helena.

Selektor Grčke Sotirios Drikos raduje se novom gostovaju u Crnoj Gori

"Svjesni smo svojih, ali i mogućnosti našeg rivala. Ovdje smo došli da pokažemo našu snagu. Vjerujem u moje igrače, kao što oni jedni drugima vjeruju. Želimo da sezonu završimo na najbolji način, a da bismo do uradili moramo da damo sve od sebe". rekao je Drikos.

Primač grčkog tima Menelaos Kokinakis vjeruje da će utakmica biti dobra za sve one koji je budu gledali.

"Što se nas tiče, držaćemo se dogovora. Svako od nas će dati maksimalan doprinos, daćemo 100 posto sebe da pobijedimo i osvojimo trofej", rekao je Drikos.

Grci se sada žale što nisu dobili video snimke

Osim o utakmici, selektor Grka Drikos govorio je i o nekim drugima stvarima, o kojima, interesantno, nije bilo priče prije prvog meča.

"Prije početka polufinala, lično sam tražio od gospodina Boškana video snimke njihovih mečeva polufinala sa Makedonijom. Snimke nismo dobili, mislim da to nije u redu, nije fer. Vjerujem da će takva dešavanja ostati u prošlosti, jer znam da su odnosi između naša dva saveza izvrsni. Ne razumijem razlog zbog čega se sve ovo dogodilo, ali sam sam htio da istaknem nezadovoljstvo", rekao je Drikos.

Boškan je odgovorio da je priča o problemu sa video snimcima samo pokušaj skretanja pažnje sa onog što je bitno, a to je revanš utakmica finala.

"Posljednje dvije utakmice protiv Grčke u grupi odigrali smo maltene kompletni, tako da su imali odakle da nas izanaliziraju. Ne vidim razlog da se iskusan trener boji najmlađeg igrača u nekoj ekipi, kao što u ovom slučaju radi selektor Grčke. Jer, u odnosu na mečeve sa Grčkom u grupi jedina razlika je što je polufinale odigrao Strugar (tehničar)", rekao je Boškan.

Podsjećanja radi, uoči meča u Solunu, autobus koji je trebao da preveze našu selekciju do dvorane nije se pojavio u zakazano vrijeme, pa su “crveni” na utakmicu otišli taksijima. Domaćin se izvinjavao zbog propusta, ali nije imao objašnjenje za nedolazak autobusa!

Utakmica u Mediteranskom sportskom centru počinje u 20 sati. Sude Bugarin Borislav Pobornikov i Englez Nikolas Hekford.

Bonus video: