Presuda sinu Andrije Mandića: Država da pojača nadzor nad djetetom

Sudia Radomir Ivanović je isključio javnost pri donošenju odluke, pozivajući se na Zakon o postupanju prema maloljetnicima u krivičnom postupku
92 pregleda 8 komentar(a)
Gimnazija, tuča, Foto: Vesko Belojević
Gimnazija, tuča, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 26.07.2014. 09:57h

Maloljetnom sinu poslanika Andrije Mandića, sudija Radomir Ivanović izrekao je juče vaspitnu mjeru - pojačan nadzor od strane organa starateljstva, nakon što je ovaj u februaru 2013. nožem povrijedio šesnaestogodišnjeg učenika D. R.

Ivanović je isključio javnost pri donošenju odluke, pozivajući se na Zakon o postupanju prema maloljetnicima u krivičnom postupku, iako se nakon tadašnje tuče u dvorištvu podgoričke gimnazije, javnosti pismom obratio i otac okrivljenog - Andrija Mandić.

Službenici policije tada su saopštili da su uhapsili maloljetnog I. M. zbog osnovane sumnje da je 11. februara 2013. godine počinio krivično djelo - ubistvo u pokušaju.

Dežurnoj službi policije, prijavljena je tuča više mladića, a D. R. je zadobio više ubodnih rana nanijetih, najvjerovatnije, nožem.

U otvorenom pismu javnosti, lider Nove srpske demokratije je nakon incidenta saopštio da vjeruje da je njegov sin nevin, ali da je na nadležnim organima da utvrde istinu: "Ono što je najvažnije jeste brz oporavak i dobro zdravlje povređenog dječaka. U potpunosti saosjećam sa njegovim roditeljima, duboko vjerujući da moj sin nije počinalac tog gnusnog čina, istovremeno duboko žaleći što je uopšte do njega došlo. Ukoliko se, pak, u sudskom postupku utvrdi i dokaže da je tačno da je moj sin kriv, onda neka se striktno poštuje zakon", poručio je tada Mandić.

Bonus video: